Namibia lomakohteenasi

MATKUSTAMINEN NAMIBIASSA

Valitsit lomakohteeksi Namibian, mahtavaa! Pohditko mikä olisi ihanteellinen aika vierailulle ja kuinka valmistautua? Tarjoamme sinulle yleiskatsauksen olennaisista matkaa koskevista näkökulmista ja arvokkaita vinkkejä ikimuistoista Namibian safarimatkaa varten.

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Matkustaminen

Paras aika vierailla Namibiassa?

Matkailijat voivat vierailla Namibiassa ympäri vuoden, mutta on hyvä pitää mielessä neljän vuodenajan hyvät ja huonot puolet. Kesäkaudella (marraskuu-huhtikuu) lämpötilat ovat korkeammat ja yleensä on odotettavissa enemmän sateita. Sateet alkavat pääosin tammikuusta eteenpäin. Sateet tekevät maasta raikkaan sekä vihreämmän. Maisemat ovat kauniita. Villieläinten havaitseminen Etoshan kansallispuiston kaltaisessa puistossa voi olla haastavampaa, koska kasvillisuus on tiheämpää.

 

Syksy (huhti-toukokuu) ja kevät (syyskuu-lokakuu) ovat sään suhteen melko samanlaisia. On kuivaa ja lämpötilat ovat maltillisia. Huhtikuusta lähtien maisema menettää hitaasti vihreää väriään ja talvi (kesäkuu-elokuu) lähestyy. Tänä aikana villieläimet vaeltavat kohti jokia ja vesistöjä, mikä helpottaa eläinten havaitsemista. Muista, että illat voivat olla kylmiä, etenkin etelässä.

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Matkustaminen

Rokotukset

Namibiassa ja Botswanassa suositeltavat rokotukset ovat yleensä DTP-rokotteita sekä rokotukset Hepatiitti A:ta vastaan. Malariaa esiintyy vain Pohjois-Namibiassa ja Botswanassa. Pyydä paikallisilta terveysviranomaisilta viimeisimmät rokotusohjeet.

Viisumi

Namibiassa Viisumi
Sinun ei tarvitse hakea viisumia Namibiaan, jos matka kestää alle 90 päivää. Sama koskee Botswanaa. Molemmissa maissa vieraillessasi varmista kuitenkin, että sinulla on:

Passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta

Todistus riittävien taloudellisten resurssien omistamisesta

Ensimmäisen majoituskohteen osoitetiedot

Todiste paluulipusta lomasi jälkeen seuraavaan kohteeseen

Alkuperäinen lyhentämätön syntymätodistus matkustaessasi alle 18-vuotiaiden lasten kanssa

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Matkustaminen

Explore Namibia tarjoaa suunniteltuja, itseajettavia matkoja sekä yksityisiä opastettuja kiertoajeluja. Matkalla olet valitsemasi täysin varustellun 4×4 vuokra-auton kuljettaja ja matkustat omaan tahtiisi. Järjestämme mielellämme safarimatkasi, mukaan lukien kuljetukset sekä majoitukset.

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Matkustaminen

Reittiohjelmat

Räätälöityjä Itseajettavia Matkoja 4x4 vuokra-autolla Namibiassa

Itseajettavat Kiertomatkat

Tarjoamme laajan valikoiman itseajettavia safarimatkoja, jotka räätälöidään yksilöllisten tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan.

Opastetut Valokuvausmatkat Namibiassa

Valokuvausmatkat

Valokuvausmatkamme on suunniteltu kaiken tasoisille valokuvaajille.

Opastettu safarimatka osana ryhmää Namibiassa

Safarimatka osana ryhmää

Kuljette ajoneuvoilla jonossa seuraten opasta.

Safari pidennetyssä Landcruiserissa Namibiassa

Safari “pidennetyssä Landcruiserissa”

Safarit max. 7 matkustajalle tilavassa ”pidennetyssä Landcruiserissa”.

Valuutat ja muut raha-asiat

Valuutta
Namibian valuutta on Namibian dollari (N$). Tällä hetkellä 1 € vastaa noin 19 N$:a. Etelä-Afrikan randi (ZAR) hyväksytään myös Namibiassa, mutta ei toisinpäin. Randilla on täsmälleen sama arvo kuin Namibian dollarilla. Muita mahdollisesti tarvittavia valuuttoja ovat pula (BWP) Botswanassa (1 € on noin 12,30 BWP) ja Yhdysvaltain dollari (USD) Zimbabwessa (1 € on noin 1,1 USD). Päivittäisten kulujesi kannalta on aina tärkeää, että sinulla on lompakko, jossa on pienemmät setelit ja että pidä loput käteisrahasi erillään ja poissa näkyvistä.

 

Varmista, että sinulla on tarpeeksi käteistä, varsinkin viettäessäsi useita päiviä syrjäisillä alueilla, kuten villieläinpuistoissa. Lisäksi on suositeltavaa käyttää ”yhdistelmää” maksamiseen, tarkoittaen käteistä, debit- credit korttia sekä luottokorttia (VISA tai MasterCard). Aina on tapauksia, joissa et voi maksaa tavallisella pankkikortilla. Tarvitset esimerkiksi luottokortin auton vuokraamiseen. Suosittelemme myös pitämään mukanasi Yhdysvaltain dollareita hätätilanteita varten. Tarvitset niitä myös ylittäessäsi Botswanan ja Zimbabwen rajaa.

 

Pankkiautomaatteja
Namibian suurimmissa kohteissa on hyvin pankkiautomaatteja. Muista, että jokaisesta tapahtumasta veloitetaan ylimääräisiä pankkikuluja. Älä myöskään unohda muuttaa pankkikorttisi suojausasetuksia tarvittaessa ”maailmanlaajuiseksi” . Kysy ohjeita omalta paikalliselta pankiltasi.

Vakuutus

Matka- ja Peruutusvakuutusta
Suosittelemme ottamaan yhteyttä vakuutuksen tarjoajaasi, joka auttaa sinua oikean vakuutuksen hankkimisessa. Mikäli sinulla on jo vakuutus, tarkista, minkälaisia kuluja se korvaa. Matkavakuutuksissa on eroja ja jotkut vakuutukset tarjoavat paremman turvan kuin toiset.

Päiväsi itseajettavalla lomamatkalla Namibiassa

 • Heräät lintujen lauluun ja kaukaiseen leijonan karjuntaan ensimmäisten auringonsäteiden muuttaessa yön pimeyden kullansävyiseksi aamuksi. Käytät edellisen illan kuumia hiiliä sytyttääksesi pienen nuotion, jolla valmistat herkullisen aamiaisen aamukahvin kera.
 • Valmiina päivään! Pakkaat leirin ja tarkistat auton ennen kuin suuntaat tielle. Tiet vievät läpi loputtomien ja alati muuttuvien maisemien. Auton kaiuttimista kuuluvat afrikkalaiset rytmit kohottavat mielialasi korkeuksiin.
 • Pidät silmällä tien ylittäviä villieläimiä, ja pienellä onnenkantamoisella saatat joutua antamaan tietä jopa norsuille.
 • Saavut seuraavaan määränpäähäsi ja liityt opastetulle safariajelulle, jolla näet lähietäisyydeltä monia antilooppeja sekä isoja riistaeläimiä. Jännittävän kokemuksen jälkeen virkistäydyt uima-altaassa ja rentoudut hyvän kirjan parissa korkeiden akaasiapuiden varjossa.
 • Auringonlaskun aikaan namibialainen maisema on kauneimillaan. Annat itsellesi aikaa ihastella luonnon värien elämyksellistä vaihtelua. Tarkkailet, kuinka varjot pitenevät kuunellessasi sakaalin ulinaa toisen seikkailullisen päivän päätteeksi. Nauttiessasi sundowneria, eli juomaa auringonlaskua ihaillessasi, saat kerrata päivän tapahtumia ja suunnitella jo seuraavaa päivää.
 • Sitten on aika syödä illallista nuotion ympärillä. Maistuisiko hyvä eteläafrikkalainen viini tai jääkylmä namibialainen olut?
 • Lopulta, yön pimeydessä ja sirkkojen soittaessa yöllistä konserttiaan, on mukava painaa pää tyynyyn Afrikan tähtitaivaan alla. Huomisen seikkailut odottavat!

Tipit

Juomaraha
Ravintoloissa on tapana antaa juomarahaa noin 10 % laskustasi. Kuljettajat ja oppaat arvostavat myös tippiä. Useimmiten tippi ei ole vain ylimääräinen lisä, vaan osa työntekijöiden palkkaa, jolla pitää elättää myös perhe. Majataloista ja hotelleista löydät useimmiten ”tippilaatikon” juomarahaa varten. Sisältö jaetaan työntekijöiden kesken, sillä myös puutarhurin työpanos lisää viihtyvyyttäsi. Majoituspaikoissa on tapana jättää N$100 (+ – 7 euroa) juomarahaksi. Muut työntekijät, jotka esimerkiksi pesevät ikkunasi tai vahtivat autoasi, saavat tavallisesti palkkiona noin N$5 – N$10.

Ruoka - Juomat

Ruoka
Suurinta osaa Euroopassa tarjottavasta ruoasta saa myös Namibiasta. Painopiste on kuitenkin lihassa, erityisesti riistassa (esim. keihäsantilooppi, kudu ja strutsi) sekä naudan- ja lampaanlihassa. Kasvissyöjille on kuitenkin sopivia vaihtoehtoja supermarketeista, joissa on riittävästi valinnanvaraa. Rannikolla tarjoillaan herkullisia mereneläviä.

 

Luultavasti yksi Namibian yleisimmistä sanoista on ”Braai” (grillaaminen). Braai on tärkeä sosiaalinen tapahtuma, jonka aikana tarjoillaan salaattia, perunoita sekä kylmää olutta. ”Biltong” on suosituin välipala maassa ja sitä löytyy yleensä jokaisen auton hansikaslokerosta. Biltong on raakana kuivattua lihaa, joka on maustettu yrteillä ja suolalla. Koska se säilyy hyvänä erittäin pitkään, se on loistava välipala safarin aikana. Toinen yleinen ruoka on ”miliepap”, maissijauhoista valmistettu ja sormin syötävä puuro.

 

Juomat
Hanavettä on parasta välttää. Varmista aina, että sinulla on tarpeeksi vettä mukanasi: 5 litran pulloja myydään supermarketeissa sekä huoltoasemilla. Eteläafrikkalaista viiniä myydään tietysti runsaasti ja se on hyvälaatuista. Oluet valmistetaan pääsääntöisesti Namibiassa.

Olennaista pakkauslistallesi

 • Kiikarit
 • Kamera ylimääräisellä muistikortilla
 • Opaskirja/sovellus
 • Eläinopas/sovellus
 • Otsalamppu
 • Lippalakki tai hattu
 • Matkamusiikkia CD:llä tai muistitikulla
 • Lautapelejä
 • Suodattimella varustettu vesipullo
 • Linkkuveitsi

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Matkustaminen

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Matkustaminen

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Matkustaminen

Valokuvaus - Lukuvinkkejä

Valokuvaus
Namibiassa saat taatusti upeimmat valokuvat. Tosiharrastajille teleobjektiivi on todella tarpeellinen luontokuvaukseen. Muista kuitenkin muutama sääntö kuvatessasi. Jos haluat ottaa kuvia ihmisistä, kysy aina ensin heiltä lupa. Varsinkin turistien suosimissa paikoissa asuvat heimot pyytävät rahaa kuvan ottamisesta. Neuvottele ystävällisesti, äläkä ota valokuvaa salaa.

 

Lukuvinkkejä
Namibiasta on monia hyviä opaskirjoja, kuten Rough Guide, Lonely Planet ja Bradt. Gerald Cubittin This is Namibia opas Namibiaan ja sen luontoon sekä kulttuuriin. Harkitse myös kasvi- ja eläinoppaita, jotka tekevät safarikokemuksestasi entistä paremman!

Yksilöllistä Matkailuneuvontaa

Jokaisella matkustajalla on omat mieltymyksensä. Jos kaipaat apua päätöksenteossa, autamme sinua löytämään parhaat vaihtoehdot! Räätälöimme yhdessä matkareitin täysin henkilökohtaisten mieltymystesi, toiveidesi ja budjettisi mukaan. Voimme auttaa sinua monella eri tavalla. Ystävällinen ja palvelualtis matkakonsulttitiimimme palvelee sinua Euroopassa ja Afrikassa tarjoamalla sinulle sopivan suunnitelman matkaohjelmaa varten sekä vastaamalla kaikkiin kysymyksiisi.

Yksilöllistä Matkailuneuvontaa

Jokaisella matkustajalla on omat mieltymyksensä. Jos kaipaat apua päätöksenteossa, autamme sinua löytämään parhaat vaihtoehdot! Räätälöimme yhdessä matkareitin täysin henkilökohtaisten mieltymystesi, toiveidesi ja budjettisi mukaan. Voimme auttaa sinua monella eri tavalla. Ystävällinen ja palvelualtis matkakonsulttitiimimme palvelee sinua Euroopassa ja Afrikassa tarjoamalla sinulle sopivan suunnitelman matkaohjelmaa varten sekä vastaamalla kaikkiin kysymyksiisi.

Tutustu yhteen maailman kiehtovimmista ja monipuolisimmista maista

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa

Tämä on vain yksi esimerkki reiteistämme. Tarjoamamme reittiohjelmat ovat täysin muokattavissa tarpeidesi mukaan. Voit varata niitä sellaisenaan tai käyttää pohjana oman, yksilöllisen seikkailusi suunnittelussa. Katso alta muita kokoamiamme esimerkkireittiohjelmia. Explore Namibia huolehtii, että saat toteuttaa unelmiesi matkan!

Itseajettavat reittiohjelmat
Itseajettavat kiertomatkat
Tarjoamme laajan valikoiman itseajettavia safarimatkoja, jotka räätälöidään yksilöllisten tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan. Itseajettavat safaripakettimme sisältävät kaiken, mitä tarvitset uskomatonta seikkailua varten ja ovat täysin muokattavissa!

Kesto: alkaen 9 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 633,- €

Opastetut Valokuvausmatkat
Valokuvausmatkat
Valokuvausmatkamme on suunniteltu kaiken tasoisille valokuvaajille. Kokeneet oppaamme auttavat ja opastavat sinua ikuistamaan Namibian erityislaatuiset nähtävyydet valokuvaten.

Kesto: alkaen 12 päivää

Hinta alkaen: 4.299,- €

Yksityinen Safari
Opastettu safarimatka osana ryhmää
Kuljette ajoneuvoilla jonossa seuraten opasta. Matka taittuu mukavasti omasta vuokra-ajoneuvostasi käsin.

Kesto: Muokattavissa

Hinta alkaen: 1.089,- €

Yksityinen Safari
Safari “pidennetyssä” Land Cruiserissa
Safarit korkeintaan 7 matkustajalle tilavassa "pidennetyssä” Land Cruiserissa. Kokenut opas/kuljettaja vie sinut Namibian upeimpien nähtävyyksien äärelle.

Kesto: 13 Päivää

Hinta alkaen: 3.999,- €

Paras tapa tutustua Namibiaan on ajaa omalla 4×4 ajoneuvollasi