EXPLORE NAMIBIA MEDIASSA

Namibian kauneutta ei ole helppo välittää pelkillä sanoilla. Kuvat ja elokuvat voivat kuitenkin auttaa saamaan paremman käsityksen tästä upeasta maasta. Explore Namibia auttaa kuvausryhmiä tuottamaan kaunista elokuvamateriaalia. Tutustu Namibiaan paremmin katsomalla alla olevia eri ohjelmia.

FLOORTJE NAAR HET EINDE VAN DE WERELD

”Ei suihkua, vain märällä liinalla pesu. Reikä maassa. Ei koskaan tuoretta ateriaa. Mutta olla todella vapaa.”

Floortje Dessing on hollantilainen matkadokumenttien tekijä. Sarjassaan hän vierailee ihmisten luona, jotka elävät kaukana tuntemastamme sivilisaatiosta. Tässä jaksossa Floortje matkustaa Namibiaan viettääkseen muutaman päivän pariskunnan kanssa, joka asuu Kaokolandissa , Namibian pohjoisosassa, missä hallitsevana voimana on luonto.

 

Hollantilainen Lianne ja hänen eteläafrikkalainen miehensä Will ovat kaksi elokuvantekijää, jotka elävät unelmaansa tuottamalla elokuvaa aavikkoleijonien laumasta. Pysyäkseen mahdollisimman lähellä eläimiä he elävät primitiivistä elämää karussa Namibin autiomaassa ja sen ympäristössä. He asuvat maastoautossaan ja heitä on vaikea löytää. He ovat usein tavoittamattomissa ja ”sivistyneessä” maailmassa he käyvät vain hakemassa polttoainetta, vettä ja ruokaa.

WAAR IS DE MOL?

Tässä jaksossa, joka on tuotettu yhteistyössä Explore Namibian kanssa, Johnny de Mol vie olympiatason telinevoimistelija, ”Sormusten Herra” Yuri van Gelderin seikkailemaan Namibiassa. Luvassa on monenlaista, aina laskuvarjohypystä Atlantin rannikolla himbojen kansan luona vierailuun Kaokolandissa . Ohjelmaan kuuluu tietysti myös kunnon afrikkalainen safari, jossa nähdään erilaisia villieläimiä, mukaan lukien harvinainen pensassarvikuono!

FREEK’S WILDE WERELD

Tämä on niin siistiä! Uskomatonta! Tämä on niin mahtavaa nähdä! Oikeastaan haluan uida noiden hylkeiden parissa!

Freek Vonk on evoluutiobiologi, jota kiehtoo eri eläinlajien tavat sopeutua ympäristöihinsä. Hän on menestynyt hyvin Hollannin televisiossa nuorille suunnatulla tv-sarjallaan, jossa hän opettaa lapsille hauskalla tavalla kaikenlaisten eläinten mielenkiintoisesta maailmasta. Näissä viidessä jaksossa, jotka on tuotettu yhteistyössä Explore Namibian kanssa, Freek etsii Namibiasta erikoisia otuksia ja selittää, kuinka ne sopeutuivat kuivaan aavikon ilmastoon.

 

Atlantin rannikolla hän meloo hylkeiden parissa, selittää, kuinka flamingot ovat saaneet vaaleanpunaisen värinsä, ja etsii ”pikku viitosia”: gekkoa, liskoa, kameleonttia, Leucorchestris -hämähäkkiä ja Peringueyn käärmekalaa. Namibian sisämailla hän uskaltautuu kävelemään gepardien reviirillä ja löytää ”Namibian aavikon prinssin”, keihäsantiloopin.

Freek’s Wilde Wereld – Woestijn

Freek’s Wilde Wereld – Pelsrobben

Freek’s Wilde Wereld – Cheeta

Freek’s Wilde Wereld – Sossusvlei

Freek’s Wilde Wereld – Skelettenkust