Matkusta kestävästi ja vastuullisesti

TIETOINEN & VASTUULLINEN MATKAILU HALKI NAMIBIAN

Explore Namibia on seikkailullisten, yksilöllisten sekä itseajettavien matkojen asiantuntija eteläisessä Afrikassa. Se tarjoaa ihmisille mahdollisuuden saada uusia kokemuksia, löytää uusia kulttuureja sekä luoda upeita muistoja. Otamme suunnittelussamme aina huomioon ympäristön, luonnon, ihmiset ja kulttuurin, jotta matkustaminen on jatkossakin mahdollista. Tämä tarkoittaa, että keskitymme kestävään ja vastuulliseen matkustamiseen.

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Kestävä ja vastuullinen matkailu

Luo ainutlaatuisia ja elinikäisiä muistoja kestävällä sekä vastuullisella tavalla.

Ymmärrämme, että toiminnallamme on kahtalainen vaikutus ympäröivään maailmaan. Myönteistä on, että toiminta lisää paikallisia työpaikkoja edistää ja sosiaalista kehitystä. Tiedostamme kuitenkin myös, että matkailijoillamme voi olla toisenlainen vaikutus ympäristöön. Pidämme erittäin tärkeänä, että matkailun luoma paine matkakohteidemme luontaiseen ja sosiaaliseen elinympäristöön pysyisi vähäisenä. Koemme, että se on yritysvastuumme ja olemme sitoutuneet kehittämään jatkuvasti vastuullista ja kestävää matkailua.

 

Tällä sivulla kerromme lisää siitä, mitä paikallisia hankkeita asiakkaamme ja me itse tuemme (myös taloudellisesti) sekä mitä teemme matkustajiemme CO2-päästöjen kompensoimiseksi. Lisäksi annamme vinkkejä, miten voit tehdä matkan ”vihreämmäksi”. Olemme myös noudattaneet paikallista ympäristöpolitiikkaamme käytännön toimenpitein sekä mahdollisuuksien mukaan tehneet selkeät sopimukset paikallisten edustajiemme ja tavarantoimittajiemme kanssa.

 

Missiomme
Missiomme on järjestää henkilökohtainen matkakokemuksesi siten, että se ei ainoastaan luo ainutlaatuisia elinikäisiä muistoja, vaan myös tapahtuu kestävästi ja vastuullisesti.

ANVR

Tämän saavuttamiseksi teemme tiivistä yhteistyötä Hollannin matkailualan kauppajärjestön eli ANVR:n (Alankomaiden Matkatoimistojen liitto) kanssa. Yhdessä jäsentensä kanssa tämä yhdistys on sitoutunut kestävään matkailuun (DTO – kestävä matkailualan yrittäjyys) nimellä ”Better Holidays”. Esimerkiksi kaikki ANVR-matkanjärjestäjät ovat sitoutuneet noudattamaan ANVR-DTO-velvoitetta. Konkreettisesti tämä tarkoittaa, että Explore Namibia on nimittänyt DTO-koordinaattorin, joka on suorittanut kestävän matkailun koulutuksen. Lisäksi on laadittu linjaus ja toimintasuunnitelma sekä laaditaan selontekoja kestävään kehitykseen liittyvistä toimista.

Travelife

Explore Namibia tekee läheistä yhteistyötä myös Travelifen kanssa. Travellife kannustaa kestävään yrittäjyyteen matkailualalla. Travellife Sustainability System (TSS – kestävän kehityksen järjestelmä) on maailmanlaajuinen riippumaton järjestelmä alan yritysten arviointiin yhtäläisten objektiivisten standardien perusteella. Verkkojärjestelmä on perustettu toimittajien ja kohteiden arvioimiseen kestävän kehityksen näkökohdista, jotka perustuvat ennalta määriteltyihin Travelifen ympäristö- ja sosiaalistandardeihin. Kannustamme myös kumppaneitamme ja tavarantoimittajiamme käyttämään tätä järjestelmää aktiivisesti.

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Kestävä ja vastuullinen matkailu

Explore Namibia tarjoaa suunniteltuja, itseajettavia matkoja sekä yksityisiä opastettuja kiertoajeluja. Matkalla olet valitsemasi täysin varustellun 4×4 vuokra-auton kuljettaja ja matkustat omaan tahtiisi. Järjestämme mielellämme safarimatkasi, mukaan lukien kuljetukset sekä majoitukset.

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Kestävä ja vastuullinen matkailu

Reittiohjelmat

Räätälöityjä Itseajettavia Matkoja 4x4 vuokra-autolla Namibiassa

Itseajettavat Kiertomatkat

Tarjoamme laajan valikoiman itseajettavia safarimatkoja, jotka räätälöidään yksilöllisten tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan.

Opastetut Valokuvausmatkat Namibiassa

Valokuvausmatkat

Valokuvausmatkamme on suunniteltu kaiken tasoisille valokuvaajille.

Opastettu safarimatka osana ryhmää Namibiassa

Safarimatka osana ryhmää

Kuljette ajoneuvoilla jonossa seuraten opasta.

Safari pidennetyssä Landcruiserissa Namibiassa

Safari “pidennetyssä Landcruiserissa”

Safarit max. 7 matkustajalle tilavassa ”pidennetyssä Landcruiserissa”.

Liikenne

Matkustaminen on rikastuttavaa, mutta uusien kohteiden löytämiseen tarvittava liikenne jättää jälkensä päästöjen, kuten hiilidioksidin muodossa.

 

Paikallinen kuljetus
Paikalliset yhteistyökumppanimme toteuttavat kuljetukset paikan päällä matkoillamme. Jotta he eivät ajaisi ympäriinsä suurilla puolityhjillä busseilla, käyttöön on valittu ryhmäkokoon sopivat pienet paikallisbussit.

CO2

CO2-päästöt
Kompensoimalla matkan CO2-päästöjä voidaan estää sama määrä CO2:ta muualla maailmassa. CO2-kompensaatiolla teemme jotain vastineeksi ilmastolle ja paikalliselle väestölle. Suosittelemme matkustajia kompensoimaan CO2-päästöt lentoa varattaessa. Jos annat Explore Namibian järjestää lennon, voit ilmoittaa siitä etukäteen.

 

Itseajettavan matkan aikana Namibian ja/tai Botswanan läpi dieselkäyttöiset 4×4 ajoneuvot kuuluvat yleensä pakettiin. Nämä vahvat ja kestävät maastoajoneuvot ovat välttämättömiä suurimmalle osalle Afrikan päällystämättömistä teistä, mutta ne eivät valitettavasti ole puhtaimpia hiilidioksidipäästöjen suhteen.

 

CO2-neutraali matkailu
Matkalla kohti hiilidioksidineutraalia matkailua Explore Namibia tekee tiivistä yhteistyötä Namibian Tourism Supporting Conservation Trustin (TOSCO) kanssa. TOSCO on perustanut Namibiaan oman, Permaculture Organisation Eloolo -nimisen CO2-kompensointiohjelman. Tämä aloite tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden matkustaa Namibian halki ”puhtaalla omallatunnolla”. Tämä tapahtuu yhteisinvestoimalla puiden istuttamiseen maassa keinona kompensoida ajoneuvojen suorat CO2-päästöt. Arvioiden mukaan jokainen litra dieseliä vapauttaa 2,64 kg hiilidioksidia, kun taas puu voi sitoa elinaikanaan noin 100 kg hiiltä.

 

Esimerkiksi kahden viikon ajomatkan Namibian halki (noin 3 000 km) katumaasturilla tai nelivetoisella autolla (keskikulutus 14 litraa/100 km) täysin kompensoimiseksi, olisi tuettava 3 puun istuttamista. Mitä suurempi ajoneuvo, sitä enemmän puita tarvitaan CO2-neutraaliin matkaan.

 

CO2-Kompensaatio Itseajettavalla 4wd Matkalla
Explore Namibia tarjoaa (osittaisen) CO2-kompensaation itseajettavalle matkallesi 4WD ajoneuvolla. Teemme tämän ostamalla CO2-kompensaatioyksiköitä. Jokaista kahta CO2-kompensaatioyksikköä kohden TOSCO ja Eloolo istuttavat yhden namibialaisen puun.

 

Explore Namibia -matkaasi sisältyy yksi CO2-kompensaatioyksikkö, jonka arvo on 15 euroa. Tämä kompensoi noin 500 km päästöt 4×4 ajoneuvolla. CO2-kompensaatioyksiköiden hankintaa ei ole rajoitettu, mutta kahden yksikön osto riittää jo yhden uuden puun istuttamiseen. Kaikki ostetut puut istutetaan ja hoidetaan Moresonin koululla.

Moreson Koulu

Moreson on koulu lapsille, joilla on heikentyneet fyysiset tai henkiset valmiudet. Istutetut puut ovat pääasiassa hedelmäpuita, joista lapset itse pitävät huolta. Hedelmäpuiden sato tulee täydentämään lasten ruokavaliota, mutta se toimii myös tulonlähteenä tulevaisuudessa, sillä hedelmät jalostetaan hilloiksi ja mehuiksi.

 

Lapset oppivat ruoanlaittoa, puun käsittelyä ja ovat mukana myös tiilien valmistuksessa. Moreson School -ohjelma on suunniteltu tarjoamaan lapsille tulevaisuuden kouluttamalla heitä erilaisiin ammatteihin. Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tukea tätä erityiskoulua ja iloitsemme kaikesta kannatuksesta.

Majoitus - Jäte - Paperin

Majoitus
Monet varaamistamme majoituspaikoista ovat pieniä, paikallisten omistamia ja perheiden ylläpitämiä. Tämä edistää myös paikallisen talouden kasvua. Käytämme myös ns. eko-lodgeja ja telttaleirejä.

 

Jäte
Jätteiden ehkäisy tapahtuu ehkäisemällä ja rajoittamalla syntyvän jätteen määrää sekä vähentämällä jätteiden aiheuttamia ympäristöhaittoja. Siksi lajittelemme paperi- ja pahvijätteet, väriaineet, paristot, lasit sekä jäännösjätteet kierrätystä varten kaikissa toimistoissamme.

 

Paperin käyttö
Teemme kovasti töitä vähentääksemme paperin käyttöä. Markkinointimateriaali ja matkustustieto jaetaan suurelta osin digitaalisesti ja painettavien esitteiden määrä mukautetaan täysin esitteiden kysyntään. Myös kaikki toimistopaperi kierrätetään mahdollisuuksien mukaan.

Ei Tilaa Muoville

Explore Namibia tukee aloitetta poistaa kertakäyttöiset muovituotteet kokonaan ketjusta. Ensimmäinen painopiste on tavaroissa, joita käytetään laajasti ja joita sekä työntekijämme että vieraat saattavat kaivata, kuten muovipussit, pillit, kupit ja sekoittimet.

 

Kannustamme käyttämään uudelleenkäytettäviä kuppeja, pulloja sekä kangaskasseja muovisten sijaan. Me myös tarjoamme näitä vaihtoehdoksi. Voit lisäksi auttaa enemmänkin. Hotellihuoneiden pienet shampoo-, voide- ja suihkugeelipullot kartuttavat muovijätekasoja. Huolimatta tuotteiden houkuttelevuudesta, vastusta tarvetta käyttää niitä ja siten tukea niiden tuotantoa. Täytä uudelleenkäytettävät pullot omilla tuotteillasi kotona.

Kunnioita Paikallisia Perinteitä ja Ihmisiä

Noudata ja kunnioita paikallisen väestön normeja ja arvoja pukeutumisen sekä muun kulttuurin suhteen. Vaikka kyseessä onkin sinun lomasi, muista silti, että olet myös vieraana.
  • Varmista, että olet asianmukaisesti pukeutunut kirkoissa ja temppeleissä.
  • Kunnioita erityisiä tilaisuuksia kuten hautajaisia, häitä jne.
  • Kysy aina, voitko ottaa valokuvan henkilöstä, jonka haluat kuvata.
  • Kaupanteossa muista huumori: neuvotteleminen on hauskaa, mutta huomioi, että mikä saattaa olla sinulle pieni summa, voi olla myyjälle välttämättömyys. Neuvomme onkin tulla ”puolitiehen vastaan".
  • Älä anna kerjääville lapsille rahaa, lahjoja äläkä varsinkaan karkkia. Vaikka teko tuottaisikin sinulle hyvän mielen, se voi huomaamatta myötävaikuttaa paljon laajempaan ongelmaan kulissien takana. Tue mieluummin paikallisia hyväntekeväisyysjärjestöjä tai kouluja. He tarvitsevat usein tällaista tukea.
  • Osta paikallisia tuotteita ja käytä paikallisten tarjoamia palveluita: syö esimerkiksi paikallisissa baareissa tai ravintoloissa.

Lapsen hyväksikäyttö

Tuemme aktiivisesti ANVR:ää ja ECPAT-NL:ää lapsiprostituution torjunnassa lomakohdemaissa. Pyydämme sinua olemaan kanssamme valppaana lasten hyväksikäytön suhteen. Jos näet tapahtuman tai sinulla nousee epäilyksiä, voit tehdä online-ilmoituksen (anonyymisti) osoitteessa: www.dontlookaway.nl/uk

Vinkkejä Lomaasi

Kestävä matkailu ei ole vain matkailuyrityksiä varten. Matkustajana olet olennainen osa tätä kokonaisuutta. On erittäin tärkeää, että matkustajillemme on tiedotettu kestävästä matkailusta hyvin ja siksi Explore Namibia haluaa olla tiedottamassa asiasta aktiivisesti. Sinäkin voit edistää kestävää matkailua nauttimalla luonnosta vastuullisesti ja kunnioittamalla paikallisia tapoja lomasi aikana.

 

Ole varovainen luontomme kanssa
Jokaisen matkailijan motto tulee olla ”ota vain muistot, jätä vain jalanjäljet…”. Katso mitä heität pois. Huomioi tulipalon vaara kuumilla ja kuivilla alueilla/maissa. Kierrätä mahdollisuuksien mukaan.

 

Vähennä luonnonvarojen käyttöä
Ota nopea suihku kylvyn sijaan, käytä uudelleen pyyhkeitä ja sammuta valot sekä ilmastointi lähtiessäsi. Älä käytä enempää vettä kuin on tarpeen. Eteläisessä Afrikassa on niukasti vettä. Matkusta uudelleen täytettävän vesipullon kanssa. Ota oma vesipullo mukaasi ja osta muovisia kertakäyttöpulloja mahdollisimman vähän tai ole ostamatta niitä lainkaan. Käytä paikallisia täyttöpisteitä hotelleissa ja ravintoloissa. Käytä ladattavia paristoja Ladattavia paristoja voidaan käyttää pitkään, ja niiden suosiminen on lopulta myös halvempaa. Tämä on myös ympäristön kannalta takuulla paljon parempi kuin kertakäyttöisten paristojen käyttö.

 

Matkamuistoja luonnosta
Älä ota matkamuistoja luonnosta. Luonnonkukkien tai kasvien, kivien tai siemenien on pysyttävä siellä mihin ne kuuluvat. Tähän luokkaan kuuluvat myös lehtipuut, korallit, simpukat, meritähdet, norsunluu, turkikset, höyhenet, nahat, luut, hampaat, munat, matelijat ja kilpikonnat. Jos olet epävarma asiasta, parempi olla ottamatta mitään.

 

Villieläinten tarkoitus ei ole viihdyttää meitä
Älä mene eläinnäyttelyihin tai ratsasta norsulla. Monet tämänkaltaiset aktiviteetit voivat vaikuttaa vaarattomilta, mutta valitettavasti ne tuottavat kärsimystä eläimille.

Explore Namibia -koulutusrahasto

Explore Namibia uskoo, että on tärkeää osallistua Namibian kehitykseen. Vaikka maa on taloudellisesti ja poliittisesti suhteellisen vakaa muihin Afrikan maihin verrattuna, se on silti kehitysmaa, jonka on kohdattava korkea työttömyysaste. Maassa on myös suuri joukko lapsia, joilla ei ole mahdollisuutta koulunkäyntiin.

 

Omalla Explore Namibia -koulutusrahastollamme panostamme Namibian nuoren sukupolven parempaan tulevaisuuteen.

Yksilöllistä Matkailuneuvontaa

Jokaisella matkustajalla on omat mieltymyksensä. Jos kaipaat apua päätöksenteossa, autamme sinua löytämään parhaat vaihtoehdot! Räätälöimme yhdessä matkareitin täysin henkilökohtaisten mieltymystesi, toiveidesi ja budjettisi mukaan. Voimme auttaa sinua monella eri tavalla. Ystävällinen ja palvelualtis matkakonsulttitiimimme palvelee sinua Euroopassa ja Afrikassa tarjoamalla sinulle sopivan suunnitelman matkaohjelmaa varten sekä vastaamalla kaikkiin kysymyksiisi.

Yksilöllistä Matkailuneuvontaa

Jokaisella matkustajalla on omat mieltymyksensä. Jos kaipaat apua päätöksenteossa, autamme sinua löytämään parhaat vaihtoehdot! Räätälöimme yhdessä matkareitin täysin henkilökohtaisten mieltymystesi, toiveidesi ja budjettisi mukaan. Voimme auttaa sinua monella eri tavalla. Ystävällinen ja palvelualtis matkakonsulttitiimimme palvelee sinua Euroopassa ja Afrikassa tarjoamalla sinulle sopivan suunnitelman matkaohjelmaa varten sekä vastaamalla kaikkiin kysymyksiisi.

Tutustu yhteen maailman kiehtovimmista ja monipuolisimmista maista

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa

Tämä on vain yksi esimerkki reiteistämme. Tarjoamamme reittiohjelmat ovat täysin muokattavissa tarpeidesi mukaan. Voit varata niitä sellaisenaan tai käyttää pohjana oman, yksilöllisen seikkailusi suunnittelussa. Katso alta muita kokoamiamme esimerkkireittiohjelmia. Explore Namibia huolehtii, että saat toteuttaa unelmiesi matkan!

Itseajettavat reittiohjelmat
Itseajettavat kiertomatkat
Tarjoamme laajan valikoiman itseajettavia safarimatkoja, jotka räätälöidään yksilöllisten tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan. Itseajettavat safaripakettimme sisältävät kaiken, mitä tarvitset uskomatonta seikkailua varten ja ovat täysin muokattavissa!

Kesto: alkaen 9 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 633,- €

Opastetut Valokuvausmatkat
Valokuvausmatkat
Valokuvausmatkamme on suunniteltu kaiken tasoisille valokuvaajille. Kokeneet oppaamme auttavat ja opastavat sinua ikuistamaan Namibian erityislaatuiset nähtävyydet valokuvaten.

Kesto: alkaen 12 päivää

Hinta alkaen: 4.299,- €

Yksityinen Safari
Opastettu safarimatka osana ryhmää
Kuljette ajoneuvoilla jonossa seuraten opasta. Matka taittuu mukavasti omasta vuokra-ajoneuvostasi käsin.

Kesto: Muokattavissa

Hinta alkaen: 1.089,- €

Yksityinen Safari
Safari “pidennetyssä” Land Cruiserissa
Safarit korkeintaan 7 matkustajalle tilavassa "pidennetyssä” Land Cruiserissa. Kokenut opas/kuljettaja vie sinut Namibian upeimpien nähtävyyksien äärelle.

Kesto: 13 Päivää

Hinta alkaen: 3.999,- €

Koe täydellinen seikkailu Afrikassa – varaa omatoimimatkasi tänään.