Tutustu Namibiaan ja Botswanaan

REITTIOHJELMA ”COMBI BOTSWANA”

Tämä safarimatka on ihanteellinen valinta luonnonystäville, jotka haluavat kokea Namibian ja Botswanan upeimmat kansallispuistot sekä nähdä villieläimiä maalla ja vedessä. Tällä matkalla näet luonnon monimuotoisuutta aina laajoista savanneista rehevän vihreisiin keitaisiin. Tämä reittiohjelma on sinulle, joka haluat kokea erilaisia luontotyyppejä ylittäessäsi Namibian, Botswanan ja Zimbabwen rajat.

Itseajettavia-safarimatkoja-Namibiassa-Reittiohjelma-Combi-Botswana

Itseajettava Kiertomatka

25 Päivää (muokattavissa)

Kilometrejä: 4 287

Namibiassa matka vie sinut Sossusvlein ja Damaralandin ruosteenpunaisten maisemien läpi. Lähde kajakkiretkelle tai katamaraaniristeilylle Atlantin aalloille ja tutki elämää merellä. Villieläinten näkemistä Etoshan kansallispuistossa ei todellakaan kannata jättää väliin. Suuret eläinmäärät hämmästyvät!

 

Saapuessasi Sambesin alueelle, värien lisäksi, myös luonto kokonaisuudessaan muuttuu. Nauti upeasta auringonlaskusta veneillen Kavango-joella ja bongaa virtahepoja ja krokotiileja. Rajan toisella puolella sinua odottavat hämmästyttävän kauniin Choben kansallispuiston luonto ja upeat Victorian putoukset. Matkasi päättyy vierailuun majesteettisessa Okavangon suistossa.

Reittiohjelma lyhyesti

 • Päivä 1-3: Windhoek – Sossusvlei
 • Päivä 4-5: Atlantin Rannikko
 • Päivä 6: Cape Cross – Ns. Damaramaa (Erongo-lääni) - Twyfelfontein
 • Päivä 7-10: Etoshan kansallispuisto
 • Päivä 11: Sanien Kulttuuri
 • Päivä 12-14: Zambezin Alue
 • Päivä 15-17: Choben kansallispuisto – Victorian putoukset
 • Päivä 18: Makgadikgadin kansallispuisto
 • Päivä 19-20: Okavangon Suisto
 • Päivä 21-24: Maun – Windhoek – Lähtö
 • Päivä 25: Kotiinpaluu

Kohokohdat

Lukuiset erilaiset maisemat aavikoista suola-aavikoihin, jokiin sekä tietysti upeaan jokisuistoon.

Mokoro-venematka ja Okavangon suiston mystisen vesimaailma sekä villieläimien kohtaaminen.

Kauniin sinivihreän Okavangon suiston

Zimbabwessa Victorian putousten yllä lentäminen.

Kuljettajana oleminen omalla safarillasi Etoshan kansallispuistossa.

Mahdollisuus lähteä melontaretkelle tai katamaraaniristeilylle hylkeiden, pelikaanien ja ehkä jopa delfiinien pariin.

Vierailu Sossusvleihin, maailman vanhimpaan autiomaahan. Pakko kokea!

Vierailu perinteisessä sanien kylässä.

Reittiohjelma Yksitykohtaisesti

Reittiohjelma Combi Botswana

Päivät 1-3

Windhoek – Sossusvlei

Saavuttuasi Namibiaan vietät ensimmäisen yön Windhoekissa.

Windhoekissa sinulla on mahdollista sopeutua maahan, kävellä keskustassa ja valmistautua seuraavaan päivään. Itseajettava seikkailusi alkaa suuntaamalla ensimmäiseen määränpäähäsi, Sossusvleihin. Tätä Namib-Naukluftin kansallispuiston osaa kutsutaan nimellä “Namibin hiekkameri”.

 

Teräväpiirteiset punaiset dyynit, sokaisevan valkoinen suola-aavikko sekä Deadvlein korvennetun mustat puunrungot ovat vastakohtaisuuksissaan lähes surrealistinen näky! Kiipeäminen yhdelle maailman korkeimmista dyyneistä on vaivan arvoista upeine näkymineen kauas Namibin hiekkamerelle etenkin aikaisen auringonnousun tai auringonlaskun aikaan. Luontoajelu Sesriemin kanjonissa on erinomainen tapa tutustua ympäröivään luontoon.

Päivät 4-5

Atlantin Rannikko

Kiertele Swakopmundin rannikkokaupunkia ja nauti Atlantin rannikon ihanasta merituulesta.

Swakopmundin rannikkokaupungin arkkitehtuurissa näkyy edelleen siirtomaa-ajan vaikutus. Se on pikkukaupunki, jossa on pieni mutta miellyttävä bulevardi ja hyviä ravintoloita, viihtyisiä terasseja sekä useita kahviloita kuten Village Café, jotka sopivat kansainväliseenkin makuun.

 

Vaikka Swakopmund on kaupunkialue, se on luonnon ympäröimä ja tarjoaa runsaasti elämyksiä luonnon sekä jännityksen ystäville. Melontaretkellä tai katamaraaniristeilyllä voit kohdata hylkeitä, pelikaaneja ja ehkä jopa delfiinejä! Lisää adrenaliinia kaipaavat voivat napata hiekkalaudan tai mönkijän ja suunnata dyyneille. Lähtemällä opastetulle aavikkokierrokselle saat selville, kuinka elämä on mukautunut ihmeellisesti erittäin ankaraan autiomaailmastoon.

Itseajettavia-safarimatkoja-Namibiassa-Reittiohjelma-Combi-Botswana

Explore Namibia tarjoaa etukäteen järjestettyjä, itseajettavia matkoja sekä yksityisiä opastettuja kiertoajeluja. Voit lähteä seikkailuun itse valitsemallasi, täysin varustetulla ajoneuvolla. Järjestämme majoituksesi etukäteen, halusitpa sitten majoittua lodgeilla ja majataloissa, leirintäalueilla tai molemmissa.

Itseajettavia-safarimatkoja-Namibiassa-Reittiohjelma-Combi-Botswana

Hinnat

Leirintä:

Matalasesonki alkaen: € 1.539,-

Huippusesonki alkaen: € 1.981,-

Majoitus:

Matalasesonki alkaen: € 3.319,-

Huippusesonki alkaen: € 3.859,-

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Combi Botswana

Mitä varaukseen sisältyy?

Auton vuokraaminen

Majoitus (hotellit, majatalot, lodget tai leirintäalueet)

Rajattomasti kilometrejä

Täydet leirintävarusteet (leirintämatka)

Autovakuutus vakio-omavastuulla

Kolmannen osapuolen vakuutus

Useimpien majoituspaikkojen yhteydessä varataan myös aamiainen. Leirintäalueella ruokailusta vastataan itse.

Henkilökohtainen matkasovellus matkapuhelimeen

Ympärivuorokautinen päivystys hätätilanteita varten

Vinkkejä ja tietoa reiteistä

Lentokenttä-/hotellikuljetukset

Mikä varaukseen ei sisälly?

Kansainväliset lennot

Polttoaine

Puistomaksut, museoiden pääsymaksut

Henkilökohtaiset kulut

Lisäaktiviteetit ja retket, kuten safariajelut, veneretket jne.

Ateriat (ellei toisin mainita)

Matka- ja peruutusvakuutus

Muut Reittiohjelmat

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa-Reittiohjelma-Storm-Visit

9 Päivän Safarimatka

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Central

21 Päivän Safarimatka

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Highlights

14 Päivän Safarimatka

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma All Round

28 Päivän Safarimatka

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma All-in-one

22 Päivän Safarimatka

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Cross Border

14 Päivän Safarimatka

Päivä 6

Cape Cross – Damaraland – Twyfelfontein

Ennen kuin lähdet rannikolta, vieraile Cape Crossin hyljeyhdyskunnassa.

Hylkeitä makoilee rannalla ja uiskentelee aalloissa silmänkantamattomiin! Jatkaessasi kohti pohjoista maisemat muuttuvat saapuessasi upeaan Damaralandiin jossa näet edessäsi kohoavan valtavan Brandbergin vuoren. Se on Namibian korkein vuori, joka on kuuluisa “White Lady” -nimisestä muinaisesta kalliomaalauksestaan.

 

Näissä muinaisissa maisemissa on hajallaan jättimäisiä lohkareita, joiden kätköissä sijaitsee yli 2 500 Twyfelfonteinin kalliokaiverrusta. Sanien kansa jätti aikoinaan jälkeensä kaiverrukset, joiden avulla heimon miehet saivat tietää, mistä löytyi vettä ja missä vaanivat pedot. Onnekas matkaaja saattaa kohdata jopa alueen jättiläisasukit, salaperäiset aavikkonorsut! On hämmästyttävää, kuinka nämä upeat eläimet ovat sopeutuneet aavikon kuiviin olosuhteisiin.

Päivät 7-10

Etoshan kansallispuisto

Seuraavaksi matkaat Etoshan kansallispuistoon.

Seuraavaksi matkaat Etoshan kansallispuistoon. Nämä 22 270 neliökilometriä suojeltua luontoa muodostavat yhden eteläisen Afrikan suurimmista kansallispuistoista. Pääset olemaan kuljettajana omalla safarillasi, mikä on ainutlaatuista Afrikassa. Puistossa ja sen ympäristössä sijaitsevat leirintäalueet tarjoavat kuitenkin myös opastettuja safariajeluja.

 

Etoshan kansallispuiston eläinmaailma on häkellyttävä. Tartu kiikariisi ja katso, näetkö leijonia, gepardeja ja leopardeja. Asetu myöhään iltapäivällä mukavasti yhdelle puiston juottopaikoista ja ihmettele kuinka eläimet kerääntyvät läheisyyteesi: norsut, kirahvit, seeprat sekä antiloopit kokoontuvat lievittämään janoaan.

Päivä 11

Sanien Kulttuuri

Vieraile sanien kylässä

Grootfonteinin lähellä voit vierailla sanien kylässä, jossa saat tietää kaiken kiehtovasta ja muinaisesta metsästäjä-keräilijäkulttuurista ja heidän elämäntyylistään. Mikäli sinulla on ylimääräinen päivä käytettävissä matkallesi, suosittelemme täällä yöpymistä.

Päivät 12-14

Sambesin alue

Kun ajat Sambesin aluetta kohti, ylität karja-aidan Grootfonteinista pohjoiseen.

Heti tämän pysähdyksen jälkeen näet monia kyliä ja kauppoja tien varrella. Koska alue on myös tiheämmin asuttu, pääset todistamaan hauskaa, afrikkalaista tunnelmaa. Namibian kuivat maisemat vaihtuvat rehevän vihreäksi keitaaksi ja siniseksi jokialueeksi, joka tunnetaan paremmin entisellä nimellään Caprivin kaista.
Nauti upeasta auringonlaskusta veneillen Kavango- tai Cuando-joella. Pienet mutta kiehtovat Popa-putoukset ovat myös vierailun arvoinen kohde.

 

Mahangon ja Mudumun kansallispuistot ovat ihania paikkoja käydä safarilla. Kohtaat siellä muitakin eläinlajeja kuin aiemmin Etoshan kansallispuistossa, kuten isohevos- ja mustahevosantilooppeja, villikoiria, krokotiileja ja virtahepoja. Perinteinen elämä Sambesin alueella on erilaista kuin elämä etelässä ja Damaralandissa. Rundun ja Kongolan lähellä on kaksi elävää museota, jotka ovat ehdottomasti käymisen arvoisia.

Päivät 15-17

Choben kansallispuisto – Victorian putoukset

Näe vedessä kylpeviä norsuja lähietäisyydeltä

Ylitettyäsi Botswanan rajan, yövyt Kasanessa. Sieltä käsin on helppo vierailla Choben kansallispuistossa ja Chobe Riverfrontissa, jossa voit ajella itseksesi tai liittyä safariajelulle. Tulet hämmästymään kohtaamiesi norsujen määrää, sillä näitä upeita jättiläisiä elää tällä alueella jopa 70 000. Se on siten Afrikan mantereen suurin norsupopulaatio.

 

Vietä ihana lounastauko jossakin piknikkipaikoista, mutta pidä kuitenkin varasi alueen ilkikuristen apinoiden kanssa! Todellinen nähtävyys on Chobe-joki, jossa voit auringonlaskun aikaan nähdä veneristeilyllä lähietäisyydeltä norsuja kylpemässä. Zimbabwen Victorian putoukset ovat kahden tunnin ajomatkan päässä Kasanesta, ja ne ovat matkasi ehdoton kohokohta. Älä unohda sadetakkia!

Päivä 18

Makgadikgadin Kansallispuisto

Makgadikgadin kansallispuiston valtavat suola-aavikot

Kasanesta jatkat matkaasi etelään, jossa voit vierailla Makgadikgadin kansallispuiston valtavissa suola-altaissa, jotka ovat entisen superjärven jäännöksiä. Vaikka alue on yleensä kuivaa, jo pieni sade muuttaa maiseman tuhansia eläimiä houkuttelevaksi niittysavanniksi.

 

Täällä voit kohdata hyppyantilooppeja, impaloja, keihäsantilooppeja, gepardeja, kettuja ja ruskeahyeenoja sekä norsu-, kirahvi-, leijona ja leopardilaumoja. Pidä silmät auki myös arkojen nelisormimangustien varalta! Jos olet seikkailunhaluinen, tutustu suola-aavikkoon mönkijällä ja yövy taivasalla (ennakkovaraus vaaditaan).

Päivät 19-20

Okavangon Suisto

Okavangon suisto, maailman suurin sisämaan suistoalue

Maun on portti Okavangon suistoon, joka on maailman suurin sisämaan suisto. Se on upea keidas Kalaharin laajassa autiomaassa ja sen luonnon kauneus on hämmästyttävä! Astu mokoroon ja bongaa virtahepoja, krokotiileja, käärmeitä sekä kilpikonnia ja nauti samalla hiljaisuudesta sekä suiston kirkkaasta vedestä. Voit myös ajaa omalla autollasi Moremi Game Reserve -nimisen alueen halki. Alueelle pääsee ajoneuvolla ja siellä voit bongata leijonia, leopardeja, villikoiria, hyeenoja, seeproja, kirahveja sekä norsuja.

 

Jos haluat nähdä tämän paratiisin koko loistossaan, voit hypätä lentokoneeseen ja ihailla kaunista sinivihreää suistoa lintuperspektiivistä. Jalkaisin toteutettavat safarit ovat myös loistava tapa tutustua Okavangon jokisuistoon. Tämä opastettu kierros johtaa sinut syvälle suiston salaisuuksien äärelle. Yövyt teltoissa ja kuljet opastettuna hiekkateitä ja laguuneja pitkin villieläimiä bongaten.

Päivät 21-25

Maun – Windhoek – Lähtö – Kotiinpaluu

Rentoudu ja ihmettele kokemaasi seikkailua.

Kun lähdet Maunista, viimeinen pysäkkisi Botswanassa on Ghanzi. Täällä, Kalaharin autiomaassa, sinulla on toinen mahdollisuus vierailla tai yöpyä sanien kylässä. Seikkailusi todellakin etenee kohti päätöstänsä. Windhoekissa sinulla on vielä mahdollisuus rentoutua, höllätä sekä muistella erittäin onnistunutta ja unohtumatonta lomaa.

Matkailuneuvontaa Namibiassa

Jokaisella matkustajalla on omat mieltymyksensä. Jos kaipaat apua päätöksenteossa, autamme sinua löytämään parhaat vaihtoehdot! Räätälöimme yhdessä matkareitin täysin henkilökohtaisten mieltymystesi, toiveidesi ja budjettisi mukaan. Voimme auttaa sinua monella eri tavalla. Ystävällinen ja palvelualtis matkakonsulttitiimimme palvelee sinua Euroopassa ja Afrikassa tarjoamalla sinulle sopivan suunnitelman matkaohjelmaa varten sekä vastaamalla kaikkiin kysymyksiisi.

Koe elämäsi seikkailu ja matkusta Namibiaan

Mitä varaukseen sisältyy?

Katso alta, mitä Explore Namibia -varaukseesi sisältyy

Kuljetus:

Lentokenttä-/hotellikuljetukset

Auton vuokra

Yksityiskohtainen ohjeistus autoon (vain neliveto)

Täydet leirintävarusteet (leirintämatka)

Autovakuutus vakio-omavastuulla

Kolmannen osapuolen vakuutus

Rajattomasti kilometrejä

Ympärivuorokautinen päivystys hätätilanteita varten

Tietoa:

Tapaaminen ja alkuohjeistus saapuessasi (vain Windhoek)

Kansio sisältäen laajasti tietoa

Yksityiskohtainen reitti- ja tiekuvaus

Henkilökohtainen matkasovellus matkapuhelimeen

Tiekartat

Kuvaus kiinnostavista kohteista matkallasi

Vinkkejä ja tietoa

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Combi Botswana

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Combi Botswana

Majoitus:

Perustason matkoihin majoituksella sisältyy huoneet keskitason hotelleissa, majataloissa tai lodgeilla (useimmiten B&B), ellei toisin pyydetä.

Perustason matkoihin leiriytyen sisältyy suurimmaksi osaksi yöpyminen leirintäalueilla. Osa yöpymisistä järjestetään myös keskitason hotelleissa, majataloissa tai lodgeilla (useimmiten B&B).

Lähes kaikilla leirintäalueilla ja majoitustiloissa on ravintola ja palvelut kuten uima-allas, baari, infopiste jne.

Mikäli retkiin sisältyy vierailuja kansallispuistoihin, järjestetään yöpyminen mahdollisimman usein puistojen sisällä.

Ateriat:

Useimpien majoituspaikkojen yhteydessä varataan myös aamiainen, kun taas leirintäalueella ruokailusta vastataan itse. Ilmoitamme selkeästi, mitkä ateriat sisältyvät matkasuunnitelmaasi.

Useimmissa majoituspaikoissa on myös mahdollista varata illallinen etukäteen. Ilmoita meille, mikäli haluat sisällyttää tämän suunnitelmaasi.

Mikä varaukseen ei sisälly?

Katso alta, mitä Explore Namibia -varaukseesi ei sisälly.

Mitä ei sisälly?

Kansainväliset lennot (varaa erikseen Explore Namibia)

Polttoaine

Puistomaksut, museoiden pääsymaksut ja henkilökohtaiset kulut

Lisäaktiviteetit ja retket, kuten safariajelut, veneretket jne.

Ateriat (ellei toisin mainita)

Matka- ja peruutusvakuutus

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Combi Botswana

Valinnaiset lisäykset?

Katso alta, mitä ylimääräisiä palveluita voit lisätä Explore Namibia -varaukseesi.

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Combi Botswana

Valinnaiset lisäykset?

Lennot

Vähennetty omavastuu ajoneuvovakuutuksessa

Satelliittipuhelin, jota voidaan käyttää kaikkialla Afrikassa

GPS-navigointijärjestelmä

Kompressori

Kaksisuuntaiset radiot

Tutustu yhteen maailman kiehtovimmista ja monipuolisimmista maista

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa

Tämä on vain yksi esimerkki reiteistämme. Tarjoamamme reittiohjelmat ovat täysin muokattavissa tarpeidesi mukaan. Voit varata niitä sellaisenaan tai käyttää pohjana oman, yksilöllisen seikkailusi suunnittelussa. Katso alta muita kokoamiamme esimerkkireittiohjelmia. Explore Namibia huolehtii, että saat toteuttaa unelmiesi matkan!

Itseajettavat Reittiohjelmat
Storm Visit
Lyhyt mutta ihana. Koe dyynit, rannikko ja Etoshan kansallispuisto.

Kesto: alkaen 9 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 633,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
Central
Seikkailullinen leirintämatka, jossa luonto ei voisi olla lähempänä sinua.

Kesto: alkaen 21 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.239,-EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
Kohokohdat
Koe kaikki Namibian kohokohdat. Nauti kauniista maisemista ja villieläimistä.

Kesto: alkaen 14 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 879,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
All In One
Äärimmäinen seikkailu! Vieraile Namibiassa ja näe kaikki kaukaa etelästä pohjoiseen.

Kesto: alkaen 22 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.281,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
All Round
Näe koko maa, etelän Fish Riverin kanjonista, pohjoisen Epupaputouksille asti.

Kesto: alkaen 28 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.597,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
Cross Border
Hyödynnä Namibian matkaasi ja tutustu myös naapurimaiden Botswanan ja Zimbabwen upeisiin nähtävyyksiin.

Kesto: alkaen 28 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.597,- EUR

Koe Namibian kauneus itseajettavalla matkallamme – varaa nyt!