Namibia ripauksella Botswanaa ja Zimbabwea

REITTIOHJELMA ”CROSS BORDER”

Täydellinen safarimatka niille, joilla on aikaa ja toive nähdä koko maa sekä kokea kohteet paremmin viettämällä enemmän aikaa niissä. Kun jo matkustat Namibiaan, miksi et ottaisi mukaan myös joitain naapurimaiden Botswanan ja Zimbabwen upeista kohokohdista?

Itseajettavia-safarimatkoja-Namibiassa-Reittiohjelma-Cross-Border

Itseajettava Kiertomatka

28 Päivää (muokattavissa)

Kilometrejä: 3 188

Matkasi alkaa Kalaharin aavikon ja Sossusvlein ruosteenpunaisten maisemien ääreltä, jossa voit kiivetä yhdelle maailman korkeimmista dyyneistä. Atlantin rannikolla on paljon tarjottavaa kuten meressä kajakointi sekä dyynejä alas laskeminen hiekkalaudalla. Damaralandin sekä Kaokolandin muinaisista maisemista löydät kiehtovaa kulttuuriperintöä: sanien kansan kalliotaidetta ja himbojen perinteisiä kyliä.

 

Tietenkään ei kannata jättää väliin safaria Etoshan kansallispuistossa, jossa elää runsaasti villieläimiä. Ajaessasi Sambesin alueelle, eteesi avautuu paratiisimaisen, vehreä maailma, joka johtaa sinut Choben kansallispuistoon Botswanassa ja upeille Victorian putouksille Zimbabwessa. Matkasi päättyy ihastuttavaan vaellukseen Waterbergin ylängöllä.

Reittiohjelma lyhyesti

 • Päivä 1-3: Windhoek – Kalahari
 • Päivä 4-5: Namib-Naukluftin kansallispuisto – Sossusvlei
 • Päivä 6-7: Atlantin Rannikko
 • Päivä 8: Cape Cross – Ns. Damaramaa (Erongo-lääni) - Twyfelfontein
 • Päivä 9-12: Kaokoland (Kunene-lääni) – himbakulttuuri – geparditila
 • Päivä 13-16: Etoshan kansallispuisto
 • Päivä 17-19: Sanien Kulttuuri – Zambezin Alue
 • Päivä 20-22: Choben kansallispuisto – Victorian putoukset
 • Päivä 23-24: Zambezin Alue
 • Päivä 25: Waterbergin ylänkö
 • Päivä 26-27: Windhoek – lähtö
 • Päivä 28: Kotiinpaluu

Kohokohdat

Kuukauden ajan pääset kokemaan vertaansa vailla olevia elämyksiä ja kulkemaan pienenä yksilönä äärettömiltä tuntuvissa maisemissa, loputtomilla teillä yhdessä maailman harvimmin asutuista maista.

Lisäämällä muutaman päivän matkaasi, on sinulla mahdollisuus viettää aikaa rauhassa Namibian luoteisosan häiriöttömässä luonnossa.

Mahdollisuus liittyä veneristeilylle Kavango- tai Cuando-joelle auringonlaskun aikaan.

Zimbabwessa Victorian putousten yli lentäminen.

Kuljettajana oleminen omalla safarillasi Etoshan kansallispuistossa.

Mahdollisuus lähteä melontaretkelle tai katamaraaniristeilylle hylkeiden, pelikaanien ja ehkä jopa delfiinien pariin.

Vierailu Sossusvleihin, maailman vanhimpaan autiomaahan. Pakko kokea!

Vierailu perinteisessä san-kylässä.

Reittiohjelma Yksitykohtaisesti

Reittiohjelma Cross Border

Päivät 1-3

Windhoek – Kalahari

Namibian pääkaupungissa Windhoekissa vietetyn yön jälkeen ja matkaan valmistautuneena on aika suunnata tielle.

Ajaessasi etelään kohtaat Kalaharin aavikon kauniin, rosoisen luonnon. Tämä ainutlaatuinen alue on yksi vanhimmista autiomaista maailmassa. Se on pitkään ollut san -metsästäjä-keräilijöiden koti. Huolimatta nimestään, joka tarkoittaa ”suurta janoa”, alueella sataa suhteellisen paljon, eli se houkuttelee villieläimiä. Pidä silmäsi auki ja bongaa ”vaihtoehtoiset viisi suurinta”, eli keihäsantilooppi, leijona, hyppyantilooppi, eland sekä leopardi.

Päivät 4-5

Namib-Naukluftin kansallispuisto – Sossusvlei

Kiipeä yhdelle maailman korkeimmista dyyneistä ja nauti kauniista auringonlaskusta tai -noususta.

Teräväpiirteiset punaiset dyynit, sokaisevan valkoinen suola-aavikko, sekä korvennetun mustat puunrungot… Sossusvlein maisemat ovat luultavasti Namibian tunnetuimpia näkymiä, eikä paikkaa voi jättää matkalla väliin. Muodot ja kontrastit väreissä tekevät siitä melkein surrealistisen. Kiipeä yhdelle maailman korkeimmista dyynistä kokeaksesi kerrassaan upean auringonnousun ja -laskun!

 

Tätä Namib-Naukluftin kansallispuiston osaa kutsutaan ”Namibin hiekkamereksi”, sillä siellä on ruosteenpunaisia hiekkadyynejä silmänkantamattomiin. Luontoajelu Sesriemin kanjonissa on erinomainen tapa tutustua ympäristön luontoon.

Itseajettavia-safarimatkoja-Namibiassa-Reittiohjelma-Cross-Border

Explore Namibia tarjoaa etukäteen järjestettyjä, itseajettavia matkoja sekä yksityisiä opastettuja kiertoajeluja. Voit lähteä seikkailuun itse valitsemallasi, täysin varustetulla ajoneuvolla. Järjestämme majoituksesi etukäteen, halusitpa sitten majoittua lodgeilla ja majataloissa, leirintäalueilla tai molemmissa.

Itseajettavia-safarimatkoja-Namibiassa-Reittiohjelma-Cross-Border

Hinnat

Leirintä:

Matalasesonki alkaen: € 1.597,-

Huippusesonki alkaen: € 2.028,-

Majoitus:

Matalasesonki alkaen: € 3.992,-

Huippusesonki alkaen: € 4.545,-

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma Cross Border

Mitä varaukseen sisältyy?

Auton vuokraaminen

Majoitus (hotellit, majatalot, lodget tai leirintäalueet)

Rajattomasti kilometrejä

Täydet leirintävarusteet (leirintämatka)

Autovakuutus vakio-omavastuulla

Kolmannen osapuolen vakuutus

Useimpien majoituspaikkojen yhteydessä varataan myös aamiainen. Leirintäalueella ruokailusta vastataan itse.

Henkilökohtainen matkasovellus matkapuhelimeen

Ympärivuorokautinen päivystys hätätilanteita varten

Vinkkejä ja tietoa reiteistä

Lentokenttä-/hotellikuljetukset

Mikä varaukseen ei sisälly?

Kansainväliset lennot

Polttoaine

Puistomaksut, museoiden pääsymaksut

Henkilökohtaiset kulut

Lisäaktiviteetit ja retket, kuten safariajelut, veneretket jne.

Ateriat (ellei toisin mainita)

Matka- ja peruutusvakuutus

Muut Reittiohjelmat

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa-Reittiohjelma-Storm-Visit

9 Päivän Safarimatka

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Central

21 Päivän Safarimatka

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Highlights

14 Päivän Safarimatka

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma All Round

28 Päivän Safarimatka

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma All-in-one

22 Päivän Safarimatka

Itseajettavat Kiertomatkat Reittiohjelma Combi Botswana

25 Päivän Safarimatka

Päivät 6-7

Atlantin Rannikko

Hiekkameri muuttuu valtamereksi Atlantin rannikolla.

Jos haluat nähdä rantaelämää syvemmältä, voit lähteä kajakilla tai katamaraanilla merelle tai vierailla hyljeyhdyskunnassa. Onnekkaat saavat vanaveteensä jopa delfiinejä! Lisää adrenaliinia kaipaavat voivat napata hiekkalaudan tai mönkijän ja suunnata dyyneille.

 

Opastettu aavikkokierros on erittäin mielenkiintoinen kokemus, jossa opit kuinka elämä kehittyi ihmeellisesti sopeutumaan aavikon ankariin olosuhteisiin. Swakopmundin rannikkokaupungissa on saksalaisen merenrantalomakohteen piirteitä: valtameri, ranta ja huojuvat palmut sekoittuvat tyypilliseen saksalaiseen arkkitehtuuriin. Ruokalistoilta voit löytää Bratwurstia ja Apfelstrudelia.

Päivä 8

Cape Cross – Damaraland – Twyfelfontein

Löydä 2 500 Twyfelfonteinin kiehtovaa kalliokaiverrusta.

Matka jatkuu pohjoiseen, jossa voit tehdä pysähdyksen Cape Crossilla. Hylkeitä makoilee rannalla silmänkantamattomiin! Tämän jälkeen, kun olet kääntynyt takaisin sisämaan suuntaan, näet edessäsi kohoavan valtavan Brandberg-vuoren, joka on kuuluisa “White Lady” -nimisestä muinaisesta kalliomaalauksestaan. Kauniiseen Damaralandiin saapuminen tuntuu kuin palaisit ajassa taaksepäin. Ajat läpi kuivan hiekkaerämaamaiseman, jossa on hajallaan jättimäisiä lohkareita sekä ikivanhoja, kuivia joenuomia.

 

Jossain maiseman kätköissä sijaitsee yli 2 500 Twyfelfonteinin kalliokaiverrusta. Sanien kansa jätti aikoinaan jälkeensä kaiverrukset, joiden avulla heimon miehet saivat tietää, missä on vettä ja missä vaanivat pedot. Heidän jälkeensä jättämä kalliotaide tekee varmasti vierailijaan vaikutuksen. Onnekkaimmat matkailijat saattavat matkallansa kohdata jopa alueen jättiläisasukit, salaperäiset aavikkonorsut! On hämmästyttävää, kuinka nämä upeat eläimet ovat sopeutuneet aavikon kuiviin olosuhteisiin.

Päivät 9-12

Kaokoland – himbakulttuuri – geparditila

Kaokolandissa saavutat matkasi pohjoisimman osan.

Tämä osa Namibiaa tunnetaan myös maan viimeisenä erämaana, ja siellä asuu perinteikäs himbojen heimo. Nykyaika ei näytä juurikaan muuttaneen himbojen tapoja, sillä he elävät edelleen hyvin perinteistä, nomadista elämäntapaa, jolle on keskeistä karjanhoito. Opastetulla vierailulla pääset tutustumaan paremmin heidän kulttuuriinsa sekä elämäntapoihinsa.

 

Opuwo on pohjoisen pääkaupunki. Se on aito afrikkalainen kaupunki, jossa ihmiset eri heimoista tapaavat toisiaan kaupankäynnin ja vapaa-ajan merkeissä. Kulje kaupungin halki ja koe eloisa afrikkalainen tunnelma. Ennen kuin suuntaat kohti Etoshan kansallispuistoa, yövyt geparditilalla, jossa sinua odottaa unohtumatun mahdollisuus tarkastella näitä kauniita kissapetoja lähietäisyydeltä.

Päivät 13-16

Etoshan Kansallispuisto

Saapuessasi Etoshan kansallispuistoon, valmistaudu näkemään enemmän villieläimiä kuin koskaan.

22 270 neliökilometriä suojeltua luontoa muodostavat eteläisen Afrikan suurimman kansallispuiston, joten alueen läpi kulkeminen vie muutaman päivän. Nähdäksesi mahdollisimman paljon Etoshasta, yövyt eri lodgeilla ja leirintäalueilla puiston sisällä ja sen ympäristössä. Kuljettajana oleminen omalla safarilla on ainutlaatuinen kokemus!

 

Tartu kiikariisi ja yritä havaita leijonia, gepardeja ja leopardeja. Myöhään iltapäivällä voit asettua mukavasti yhdelle puiston juottopaikoista ja ihmettele kuinka eläimet kerääntyvät läheisyyteesi: norsut, kirahvit, seeprat sekä antiloopit kokoontuvat lievittämään janoaan. Tämä on todella unohtumaton kokemus! Entä mitä mieltä olisit jännittävästä kävelysafarista Etoshan vieressä sijaitsevalla Onguman yksityisellä eläintensuojelualueella?

Päivät 17-19

Sanien kulttuuri – Sambesin alue

Namibian kuivat maisemat vaihtuvat rehevän vihreäksi keitaaksi ja siniseksi jokialueeksi.

Oletko koskaan miettinyt, millaista olisi kokea elämä etäällä nykypäivän ilmiöistä? Grootfonteinin lähellä vierailet sanien kylässä. On todella ainutlaatuista kokea metsästäjä-keräilijöiden elämäntapa, joka on ollut osa myös omien esi-vanhempiemme elämää tuhansia vuosia sitten. Ajaessasi Sambesin alueelle ylität karja-aidan (Namibian pohjoisosan ja keskiosan välissä sijaitseva aita, joka on tarkoitettu estämään karjan tarttuvien tautien leviämistä) Grootfonteinista pohjoiseen. Heti tämän pysähdyksen jälkeen näet monia kyliä ja kauppoja tien varrella. Täältä löydät sellaista afrikkalaista tunnelmaa, jota luultavasti odotit löytäväsi afrikkalaisesta maasta.

 

Namibian kuivat maisemat vaihtuvat rehevän vihreäksi keitaaksi ja siniseksi jokialueeksi, joka tunnetaan paremmin entisellä nimellään Caprivin kaista. Nauti upeasta auringonlaskusta veneillen Kavango- tai Cuando-joella. Pienet mutta kiehtovat Popa-putoukset ovat myös vierailun arvoinen kohde.

Päivät 20-22

Choben kansallispuisto – Victorian putoukset

Choben kansallispuisto, jossa asuu Afrikan suurin norsupopulaatio.

Itä-Sambesin alueella ylität rajan Botswanaan, jossa yövyt Kasanessa. Sieltä käsin on helppo vierailla Choben kansallispuistossa, jossa asuu Afrikan suurin norsupopulaatio. Jopa 70 000 tällaista jättiläiseläintä asustelee puistossa. On mahtavaa ajaa omalla autolla alueen upean luonnon halki. Alueella on piknikkiä varten sopiva paikka, mutta pidä kuitenkin varasi nälkäisten apinoiden suhteen!

 

Lähde veneristeilylle ja näe lähietäisyydeltä kylpeviä norsuja sekä ympärillä, vedenalla piileskeleviä virtahepoja ja krokotiilejä. Suosittelemme todella lämpimästi päivävierailua Zimbabween, jossa voit ihailla upeita Victorian putouksia. Joka minuutti tuhansia litroja vettä syöksyy syvyyksiin luoden tiheää tihkusadetta. Älä unohda sadetakkia!

Päivät 23-24

Sambesin alue

Okavangon suisto, maailman suurin sisämaan suistoalue

Maun on portti Okavangon suistoon, joka on maailman suurin sisämaan suisto. Se on upea keidas Kalaharin laajassa autiomaassa ja sen luonnon kauneus on hämmästyttävä! Astu mokoroon ja bongaa virtahepoja, krokotiileja, käärmeitä sekä kilpikonnia ja nauti samalla hiljaisuudesta ja suiston kirkkaasta vedestä. Voit myös ajaa omalla autollasi Moremi Game Reserve -nimisen alueen halki. Alueelle pääsee ajoneuvolla ja siellä voit nähdä leijonia, leopardeja, villikoiria, hyeenoja, seeproja, kirahveja sekä norsuja.

 

Jos haluat nähdä tämän paratiisin koko loistossaan, voit hypätä lentokoneeseen ja ihailla kaunista sinivihreää suistoa lintuperspektiivistä. Jalkaisin toteutettavat safarit ovat myös loistava tapa tutustua Okavangon jokisuistoon. Tämä opastettu kierros johtaa sinut syvälle suiston salaisuuksien äärelle. Yövyt teltoissa ja kuljet opastettuna hiekkateitä ja laguuneja pitkin villieläimiä bongaten.

Päivä 25

Waterbergin ylänkö

Jätettyäsi taaksesi Caprivin rikkaan luonnon, on seuraavana pysähdyspaikkanasi Waterbergin ylänkö.

Waterbergin ylänkö nousee pinnasta paikoin jopa 400 metrin korkeuteen. Tasanko ja sitä ympäröivä 41 000 hehtaaria maata julistettiin luonnonsuojelualueeksi vuonna 1972. Alueen luonto on taas erilaista kuin aiemmissa kohteissa. Tiilenpunaista hiekkakivitasankoa kruunaa rehevä kasvillisuus, mikä mahdollistaa laajan kasvuston sekä eläimistön monimuotoisuuden. Tämä kansallispuisto soveltuu mukaville vaelluksille. Jos et ole vielä nähnyt tarpeeksi eläimiä, lähde opastetulle safariajelulle ja tähyile puhveleita tai valkoista sarvikuonoa.

Päivät 26-28

Windhoek – Lähtö – Kotiinpaluu

Rentoudu ja ihmettele kokemaasi seikkailua.

Matkasi päättyy Windhoekiin, jossa sinulla on mukavasti aikaa rentoutua ja höllätä mahtavan seikkailusi jälkeen sekä ostaa viimeiset matkamuistot ennen kotiinpaluuta. Harkitse vierailua Namibian Craft Marketissa, joka sijaitsee vanhassa panimossa. Valitse viimeiseksi illallispaikaksi yksi Windhoekin mukavista ravintoloista.

Matkailuneuvontaa Namibiassa

Jokaisella matkustajalla on omat mieltymyksensä. Jos kaipaat apua päätöksenteossa, autamme sinua löytämään parhaat vaihtoehdot! Räätälöimme yhdessä matkareitin täysin henkilökohtaisten mieltymystesi, toiveidesi ja budjettisi mukaan. Voimme auttaa sinua monella eri tavalla. Ystävällinen ja palvelualtis matkakonsulttitiimimme palvelee sinua Euroopassa ja Afrikassa tarjoamalla sinulle sopivan suunnitelman matkaohjelmaa varten sekä vastaamalla kaikkiin kysymyksiisi.

Koe elämäsi seikkailu ja matkusta Namibiaan

Mitä varaukseen sisältyy?

Katso alta, mitä Explore Namibia -varaukseesi sisältyy

Kuljetus:

Lentokenttä-/hotellikuljetukset

Auton vuokra

Yksityiskohtainen ohjeistus autoon (vain neliveto)

Täydet leirintävarusteet (leirintämatka)

Autovakuutus vakio-omavastuulla

Kolmannen osapuolen vakuutus

Rajattomasti kilometrejä

Ympärivuorokautinen päivystys hätätilanteita varten

Tietoa:

Tapaaminen ja alkuohjeistus saapuessasi (vain Windhoek)

Kansio sisältäen laajasti tietoa

Yksityiskohtainen reitti- ja tiekuvaus

Henkilökohtainen matkasovellus matkapuhelimeen

Tiekartat

Kuvaus kiinnostavista kohteista matkallasi

Vinkkejä ja tietoa

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma Cross Border

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma Cross Border

Majoitus:

Perustason matkoihin majoituksella sisältyy huoneet keskitason hotelleissa, majataloissa tai lodgeilla (useimmiten B&B), ellei toisin pyydetä.

Perustason matkoihin leiriytyen sisältyy suurimmaksi osaksi yöpyminen leirintäalueilla. Osa yöpymisistä järjestetään myös keskitason hotelleissa, majataloissa tai lodgeilla (useimmiten B&B).

Lähes kaikilla leirintäalueilla ja majoitustiloissa on ravintola ja palvelut kuten uima-allas, baari, infopiste jne.

Mikäli retkiin sisältyy vierailuja kansallispuistoihin, järjestetään yöpyminen mahdollisimman usein puistojen sisällä.

Ateriat:

Useimpien majoituspaikkojen yhteydessä varataan myös aamiainen, kun taas leirintäalueella ruokailusta vastataan itse. Ilmoitamme selkeästi, mitkä ateriat sisältyvät matkasuunnitelmaasi.

Useimmissa majoituspaikoissa on myös mahdollista varata illallinen etukäteen. Ilmoita meille, mikäli haluat sisällyttää tämän suunnitelmaasi.

Mikä varaukseen ei sisälly?

Katso alta, mitä Explore Namibia -varaukseesi ei sisälly.

Mitä ei sisälly?

Kansainväliset lennot (varaa erikseen Explore Namibia)

Polttoaine

Puistomaksut, museoiden pääsymaksut ja henkilökohtaiset kulut

Lisäaktiviteetit ja retket, kuten safariajelut, veneretket jne.

Ateriat (ellei toisin mainita)

Matka- ja peruutusvakuutus

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma Cross Border

Valinnaiset lisäykset?

Katso alta, mitä ylimääräisiä palveluita voit lisätä Explore Namibia -varaukseesi.

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma Cross Border

Valinnaiset lisäykset?

Lennot

Vähennetty omavastuu ajoneuvovakuutuksessa

Satelliittipuhelin, jota voidaan käyttää kaikkialla Afrikassa

GPS-navigointijärjestelmä

Kompressori

Kaksisuuntaiset radiot

Tutustu yhteen maailman kiehtovimmista ja monipuolisimmista maista

Itseajettavia Safarimatkoja Namibiassa

Tämä on vain yksi esimerkki reiteistämme. Tarjoamamme reittiohjelmat ovat täysin muokattavissa tarpeidesi mukaan. Voit varata niitä sellaisenaan tai käyttää pohjana oman, yksilöllisen seikkailusi suunnittelussa. Katso alta muita kokoamiamme esimerkkireittiohjelmia. Explore Namibia huolehtii, että saat toteuttaa unelmiesi matkan!

Itseajettavat Reittiohjelmat
Storm Visit
Lyhyt mutta ihana. Koe dyynit, rannikko ja Etoshan kansallispuisto.

Kesto: alkaen 9 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 633,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
Central
Seikkailullinen leirintämatka, jossa luonto ei voisi olla lähempänä sinua.

Kesto: alkaen 21 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.239,-EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
Kohokohdat
Koe kaikki Namibian kohokohdat. Nauti kauniista maisemista ja villieläimistä.

Kesto: alkaen 14 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 879,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
All In One
Äärimmäinen seikkailu! Vieraile Namibiassa ja näe kaikki kaukaa etelästä pohjoiseen.

Kesto: alkaen 22 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.281,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
Combi Botswana
Koe monimuotoinen luonto: avaria savanneja, vehmaita keitaita ja runsaasti villieläimiä.

Kesto: alkaen 25 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.539,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
All Round
Näe koko maa, etelän Fish Riverin kanjonista, pohjoisen Epupaputouksille asti.

Kesto: alkaen 28 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.597,- EUR

Koe äärimmäinen seikkailu Afrikassa – varaa itseajettava matkasi jo tänään!