Loputtomia horisontteja, poikkeuksellista uontoa, villieläimiä ja kulttuurin rikkautta

REITTIOHJELMA ”CENTRAL”

Täydellinen safarimatka niille, jotka eivät matkusta tutustuakseen ainoastaan Namibian luontoon, vaan haluavat myös kokea perinteisiä, aitoja afrikkalaisia kulttuureja. Tutustu Namibian monipuolisiin, laajoihin maisemiin, sekä kirkkaaseen taivaaseen ja hämmästy sen kauniista kansallispuistoista, kuten Namib-Naukluftista sekä Etoshasta.

Itseajettavia-safarimatkoja-Namibiassa-Reittiohjelma-Central

Itseajettava Kiertomatka

21 Päivää (muokattavissa)

Kilometrejä: 3 188

Kultaisen ruohon peittämät punaiset Kalaharin dyynit ovat täydellinen ensikosketus Namibiaan. Punaiset hiekkameret Sossusvleissä vaihtuvat Atlantin valtameren karuiksi aalloksi, jossa voit tutkia elämää vedessä ja sen ympäristössä kajakeilla tai katamaraaniristeilyllä.

 

Damaraland ja Kaokoland tarjoavat kokemuksen Namibian kiehtovasta kulttuuriperinnöstä. Sanien muinaisia kalliomaalauksia sekä himbojen perinteisiä kyliä ei kannata jättää väliin matkallasi. Etoshan kansallispuistossa on mahdollisuus kunnon afrikkalaiselle safarille, jolla pääset näkemään paljon erilaisia villieläimiä. Päätä matkasi vaellukseen kauniilla Waterbergin ylängöllä.

Reittiohjelma lyhyesti

  • Päivä 1-3: Windhoek – Kalahari
  • Päivä 4-5: Namib-Naukluftin kansallispuisto – Sossusvlei
  • Päivä 6-7: Atlantin Rannikko
  • Päivä 8: Cape Cross - Damaramaa – Twyfelfontein
  • Päivä 9-12: Kaokoland (Kunene-lääni) – himbakulttuuri- geparditila
  • Päivä 13-16: Etoshan kansallispuisto
  • Päivä 17: Sanien Kulttuuri
  • Päivä 18: Waterbergin ylänkö
  • Päivä 19-20: Windhoek – lähtö
  • Päivä 21: Kotiinpaluu

Kohokohdat

Namibian maisemien ja kulttuurien monimuotoisuuksien kokeminen.

Norsujen, keihäsantilooppien, kudujen, gnuuantilooppien ja kirahvien jälkien seuraaminen.

Ruoan kerääminen luonnosta yhdessä taitavien san-kansaan kuuluvien metsästäjä-keräilijöiden kanssa.

Damaralandin kuivan hiekkaerämaamaiseman läpi ajaminen.

Kuljettajana oleminen omalla safarillasi Etoshan kansallispuistossa.

Mahdollisuus liittyä melontaretkelle tai katamaraaniristeilylle hylkeiden, pelikaanien ja ehkä jopa delfiinien pariin.

Vierailu Sossusvleihin, maailman vanhimpaan autiomaahan. Pakko kokea!

Reittiohjelma Yksitykohtaisesti

Reittiohjelma Central

Päivät 1-3

Windhoek – Kalahari

Saavuttuasi Namibiaan vietät ensimmäisen yön Windhoekissa, jossa sinulla on aikaa rentoutua, sopeutua maahan ja valmistella tulevaa matkaa.

Seikkailusi alkaa Kalaharin autiomaassa, joka on san-kansan koti. Huolimatta nimestään, joka tarkoittaa ”suurta janoa”, alue houkuttelee villieläimiä. Lähde safarille auringonlaskun aikaan ja bongaile hyppyantilooppeja, seeproja sekä gnuuantilooppeja. Dyynin harjalla voit rentoutua virkistävä juoma kädessäsi, samalla, kun puoliaavikko hämmästyttää upealla väriloistollaan ja pääset päättämään päivän tähtitaivasta ihastellen.

Päivät 4-5

Namib-Naukluftin kansallispuisto – Sossusvlei

Vierailu Sossusvleihin, maailman vanhimpaan autiomaahan. Pakko kokea!

Valmistaudu kamerasi kanssa ottamaan valtavasti taiteellisia kuvia. Maisema on lähes surrealistinen: sokaisevan valkoinen suola-aavikko, ympäröivät teräväpiirteiset ruosteenpunaiset dyynit sekä Deadvlein korvennetun mustat puunrungot!

 

Kiipeäminen yhdelle maailman korkeimmista dyyneistä on vaivan arvoista, etenkin aikaisen auringonnousun tai auringonlaskun aikaan. Maisema näyttää loistavan monipuoliset värinsä ja näinä vuorokauden aikoina sävyjen kontrastit terävöityvät entisestään. Jos haluaa tutustua ympäristöön paremmin, ovat luontoajelu tai vaellus Sesriemin kanjonissa ehdottomasti palkitsevia kokemuksia.

Itseajettavia-safarimatkoja-Namibiassa-Reittiohjelma-Central

Explore Namibia tarjoaa etukäteen järjestettyjä, itseajettavia matkoja sekä yksityisiä opastettuja kiertoajeluja. Voit lähteä seikkailuun itse valitsemallasi, täysin varustetulla ajoneuvolla. Järjestämme majoituksesi etukäteen, halusitpa sitten majoittua lodgeilla ja majataloissa, leirintäalueilla tai molemmissa.

Itseajettavia-safarimatkoja-Namibiassa-Reittiohjelma-Central

Hinnat

Leirintä:

Matalasesonki alkaen: € 1.239,-

Huippusesonki alkaen: € 1.567,-

Majoitus:

Matalasesonki alkaen: € 2.686,-

Huippusesonki alkaen: € 3.075,-

Mitä varaukseen sisältyy?

Auton vuokraaminen

Majoitus (hotellit, majatalot, lodget tai leirintäalueet)

Rajattomasti kilometrejä

Täydet leirintävarusteet (leirintämatka)

Autovakuutus vakio-omavastuulla

Kolmannen osapuolen vakuutus

Useimpien majoituspaikkojen yhteydessä varataan myös aamiainen. Leirintäalueella ruokailusta vastataan itse.

Henkilökohtainen matkasovellus matkapuhelimeen

Ympärivuorokautinen päivystys hätätilanteita varten

Vinkkejä ja tietoa reiteistä

Lentokenttä-/hotellikuljetukset

Mikä varaukseen ei sisälly?

Kansainväliset lennot

Polttoaine

Puistomaksut, museoiden pääsymaksut

Henkilökohtaiset kulut

Lisäaktiviteetit ja retket, kuten safariajelut, veneretket jne.

Ateriat (ellei toisin mainita)

Matka- ja peruutusvakuutus

Muut Reittiohjelmat

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa-Reittiohjelma-Storm-Visit

9 Päivän Safarimatka

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Highlights

14 Päivän Safarimatka

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma All-in-one

22 Päivän Safarimatka

Itseajettavat Kiertomatkat Reittiohjelma Combi Botswana

25 Päivän Safarimatka

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma All Round

28 Päivän Safarimatka

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Cross Border

14 Päivän Safarimatka

Päivät 6-7

Atlantin Rannikko

Atlantin rannikolla on paljon tarjottavaa.

Voit nauttia raikkaasta merituulesta lähtemällä melontaretkelle tai katamaraaniristeilylle, jossa kohtaat hylkeitä, pelikaaneja ja ehkä jopa delfiinejä! Lisää adrenaliinia kaipaavat voivat napata hiekkalaudan tai mönkijän ja suunnata dyyneille.

 

Swakopmundin rannikkokaupungin arkkitehtuurissa näkyy edelleen siirtomaa-ajan vaikutus. Se on pikkukaupunki, jossa on pieni mutta miellyttävä bulevardi ja hyviä ravintoloita, viihtyisiä terasseja sekä useita kahviloita kuten Village Café, jotka sopivat kansainväliseenkin makuun.

Päivä 8

Cape Cross – Damaraland – Twyfelfontein

Ennen kuin lähdet rannikolta, vieraile Cape Crossin hyljeyhdyskunnassa.

Hylkeet makoilevat rannalla ja leikkivät meren aalloissa silmänkantamattomiin! Jatkaessasi kohti pohjoista maisemat muuttuvat saapuessasi upeaan Damaralandiin, jossa näet edessäsi kohoavan valtavan Brandbergin vuoren. Se on Namibian korkein vuori, joka on kuuluisa “White Lady” -nimisestä muinaisesta kalliomaalauksestaan.

 

Näissä muinaisissa maisemissa on hajallaan jättimäisiä lohkareita joiden kätköissä sijaitsee yli 2 500 Twyfelfonteinin kalliokaiverrusta. San-kansa jätti aikoinaan jälkeensä kaiverrukset, joiden avulla heimon miehet saivat tietää, mistä löytyi vettä ja missä vaanivat pedot. Jos olet onnekas, saatat jopa kohdata alueen jättiläisasukit, salaperäiset aavikkonorsut! On hämmästyttävää, kuinka nämä upeat eläimet ovat sopeutuneet aavikon kuiviin olosuhteisiin.

Päivät 9-12

Kaokoland – himbakulttuuri- geparditila

Kaokoland tunnetaan Namibian viimeisenä erämaana ja perinteikkään himbojen heimon kotina.

Nykyaika ei näytä juurikaan muuttaneen himbojen tapoja, sillä he elävät edelleen hyvin perinteistä, nomadista elämäntapaa, jolle on keskeistä karjanhoito. Opastetulla vierailulla pääset tutustumaan paremmin heidän kulttuuriinsa sekä elämäntapoihinsa.

 

Opuwo on pohjoisen pääkaupunki. Se on aito afrikkalainen kaupunki, jossa ihmiset eri heimoista tapaavat toisiaan kaupankäynnin ja vapaa-ajan merkeissä. Kulje kaupungin halki ja koe eloisa afrikkalainen tunnelma. Jos sinulla on käytettävissä lomaasi pari lisäpäivää, suosittelemme käyntiä Epupa-putouksilla. Katso myös ”All Round” -reitti.

 

Ennen kuin suuntaat kohti Etoshan kansallispuistoa, yövyt geparditilalla, jossa sinua odottaa unohtumatun mahdollisuus tarkkailla näitä kauniita kissoja lähietäisyydeltä.

Päivät 13-16

Etoshan kansallispuisto

Pidä kiikarit valmiina ja tutki Etoshan kansallispuiston 22 270 neliökilometrin kokoista suojeltua luontoaluetta.

Pääset olemaan kuljettajana omalla safarillasi, mikä on ainutlaatuista Afrikassa. Puistossa ja sen ympäristössä sijaitsevat leirintäalueet tarjoavat kuitenkin myös opastettuja safariajeluja. Bongaile ympäristöstä leijonia, gepardeja ja leopardeja sekä monia muita eläinlajeja. Rentoudu mukavasti yhdellä puiston juottopaikoista ja ihmettele kuinka lukemattomat eläimet kerääntyvät päivittäiselle juomahetkellensä. Todella unohtumaton kokemus! Entä mitä mieltä olisit jännittävästä kävelysafarista Etoshan vieressä sijaitsevalla Onguman yksityisellä eläintensuojelualueella?

Päivä 17

Sanien Kulttuuri

Vieraile sanien kylässä.

Grootfonteinin lähellä voit vierailla sanien kylässä, jossa saat tietää kaiken kiehtovasta ja muinaisesta metsästäjä-keräilijäkulttuurista sekä heidän elämäntyylistään. Jos sinulla on ylimääräisiä päiviä käytettävissäsi matkallasi, kannattaa heidän luonansa viettää yö!

Päivä 18

Waterbergin ylänkö

Waterbergin ylänkö kohoaa maan pinnasta.

Jätettyäsi taaksesi Etoshan kansallispuiston eläinmaailman, on seuraavana pysähdyspaikkanasi Waterbergin tasanko, joka nousee pinnasta paikoin jopa 400 metrin korkeuteen. Waterbergin ylänkö ja sitä ympäröivät 41 000 hehtaaria maata julistettiin luonnonsuojelualueeksi vuonna 1972.

 

Alueen luonto eroaa paljon aiemmista kohteista. Tiilenpunaista hiekkakivitasankoa kruunaa rehevä kasvillisuus, mikä mahdollistaa laajan kasviston ja eläimistön monimuotoisuuden. Tämä kansallispuisto soveltuu mukaville vaelluksille. Jos et ole vielä nähnyt tarpeeksi eläimiä, lähde opastetulle safariajelulle ja tähyile puhveleita tai valkoista sarvikuonoa.

Päivät 19-21

Windhoek – Lähtö – Kotiinpaluu

Rentoudu ja ihmettele kokemaasi seikkailua.

Palattuasi Windhoekiin sinulla on mukavasti aikaa rentoutua ja höllätä seikkailusi jälkeen. Voit myös tehdä viimeiset ostoksesi paikallisissa matkamuistomyymälöissä. Seuraavan päivänä lentokenttäbussi noutaa sinut ja vie Windhoekin kansainväliselle lentokentälle. On aika hyvästellä Namibia, mutta uskomme, että palaat jonain päivänä takaisin. Mikä unohtumaton seikkailu sinulla onkaan ollut!

Yksilöllistä Matkailuneuvontaa

Jokaisella matkustajalla on omat mieltymyksensä. Jos kaipaat apua päätöksenteossa, autamme sinua löytämään parhaat vaihtoehdot! Räätälöimme yhdessä matkareitin täysin henkilökohtaisten mieltymystesi, toiveidesi ja budjettisi mukaan. Voimme auttaa sinua monella eri tavalla. Ystävällinen ja palvelualtis matkakonsulttitiimimme palvelee sinua Euroopassa ja Afrikassa tarjoamalla sinulle sopivan suunnitelman matkaohjelmaa varten sekä vastaamalla kaikkiin kysymyksiisi.

Koe elämäsi seikkailu ja matkusta Namibiaan

Mitä varaukseen sisältyy?

Katso alta, mitä Explore Namibia -varaukseesi sisältyy

Kuljetus:

Lentokenttä-/hotellikuljetukset

Auton vuokra

Yksityiskohtainen ohjeistus autoon (vain neliveto)

Täydet leirintävarusteet (leirintämatka)

Autovakuutus vakio-omavastuulla

Kolmannen osapuolen vakuutus

Rajattomasti kilometrejä

Ympärivuorokautinen päivystys hätätilanteita varten

Tietoa:

Tapaaminen ja alkuohjeistus saapuessasi (vain Windhoek)

Kansio sisältäen laajasti tietoa

Yksityiskohtainen reitti- ja tiekuvaus

Henkilökohtainen matkasovellus matkapuhelimeen

Tiekartat

Kuvaus kiinnostavista kohteista matkallasi

Vinkkejä ja tietoa

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma Central

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma Central

Majoitus:

Perustason matkoihin majoituksella sisältyy huoneet keskitason hotelleissa, majataloissa tai lodgeilla (useimmiten B&B), ellei toisin pyydetä.

Perustason matkoihin leiriytyen sisältyy suurimmaksi osaksi yöpyminen leirintäalueilla. Osa yöpymisistä järjestetään myös keskitason hotelleissa, majataloissa tai lodgeilla (useimmiten B&B).

Lähes kaikilla leirintäalueilla ja majoitustiloissa on ravintola ja palvelut kuten uima-allas, baari, infopiste jne.

Mikäli retkiin sisältyy vierailuja kansallispuistoihin, järjestetään yöpyminen mahdollisimman usein puistojen sisällä.

Ateriat:

Useimpien majoituspaikkojen yhteydessä varataan myös aamiainen, kun taas leirintäalueella ruokailusta vastataan itse. Ilmoitamme selkeästi, mitkä ateriat sisältyvät matkasuunnitelmaasi.

Useimmissa majoituspaikoissa on myös mahdollista varata illallinen etukäteen. Ilmoita meille, mikäli haluat sisällyttää tämän suunnitelmaasi.

Mikä varaukseen ei sisälly?

Katso alta, mitä Explore Namibia -varaukseesi ei sisälly.

Mitä ei sisälly?

Kansainväliset lennot (varaa erikseen Explore Namibia)

Polttoaine

Puistomaksut, museoiden pääsymaksut ja henkilökohtaiset kulut

Lisäaktiviteetit ja retket, kuten safariajelut, veneretket jne.

Ateriat (ellei toisin mainita)

Matka- ja peruutusvakuutus

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma Central

Valinnaiset lisäykset?

Katso alta, mitä ylimääräisiä palveluita voit lisätä Explore Namibia -varaukseesi.

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma Central

Valinnaiset lisäykset?

Lennot

Vähennetty omavastuu ajoneuvovakuutuksessa

Satelliittipuhelin, jota voidaan käyttää kaikkialla Afrikassa

GPS-navigointijärjestelmä

Kompressori

Kaksisuuntaiset radiot

Tutustu yhteen maailman kiehtovimmista ja monipuolisimmista maista

Namibian Reittiohjelmat

Tämä on vain yksi esimerkki reiteistämme. Tarjoamamme reittiohjelmat ovat täysin muokattavissa tarpeidesi mukaan. Voit varata niitä sellaisenaan tai käyttää pohjana oman, yksilöllisen seikkailusi suunnittelussa. Katso alta muita kokoamiamme esimerkkireittiohjelmia. Explore Namibia huolehtii, että saat toteuttaa unelmiesi matkan!

Itseajettavat Reittiohjelmat
Storm Visit
Lyhyt mutta ihana. Koe dyynit, rannikko ja Etoshan kansallispuisto.

Kesto: alkaen 9 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 633,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
Kohokohdat
Koe kaikki Namibian kohokohdat. Nauti kauniista maisemista ja villieläimistä.

Kesto: alkaen 14 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 879,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
All In One
Äärimmäinen seikkailu! Vieraile Namibiassa ja näe kaikki kaukaa etelästä pohjoiseen.

Kesto: alkaen 22 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.281,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
Combi Botswana
Koe monimuotoinen luonto: avaria savanneja, vehmaita keitaita ja runsaasti villieläimiä.

Kesto: alkaen 25 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.539,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
All Round
Näe koko maa, etelän Fish Riverin kanjonista, pohjoisen Epupaputouksille asti.

Kesto: alkaen 28 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.597,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
Cross Border
Hyödynnä Namibian matkaasi ja tutustu myös naapurimaiden Botswanan ja Zimbabwen upeisiin nähtävyyksiin.

Kesto: alkaen 28 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.597,- EUR

Luo unohtumattomia muistoja ajaen itse matkallasi!