Syvästä etelästä kauas pohjoiseen

REITTIOHJELMA ”ALL ROUND”

Täydellinen safarimatka niille, joilla on aikaa ja toive nähdä koko maa sekä kokea kohteet paremmin viettämällä enemmän aikaa niissä. Tämä seikkailu esittelee sinulle kaikki upeat kohteet Namibiassa.

Itseajettavia-safarimatkoja-Namibiassa-Reittiohjelma-All-Round

Itseajettava Kiertomatka

28 Päivää (muokattavissa)

Kilometrejä 4.430

Matkasi lähtee etelään ylittäen Kalaharin kauniit punaisen kultaiset maisemat ja suuntaat kohti majesteettista Fish River kanjonia. Millään Namibian-matkalla ei kannata jättää väliin Sossusvlein korkeita, ruosteisen punaisia dyynejä. Atlantin rannikolla on myös paljon tarjottavaa, kuten Lüderitzin ja Swakopmundin kaupunkeihin tutustuminen, joista löytyy jälkiä alueen historiasta. Rannikolta löytyy myös mukavia aktiviteetteja, kuten dyynisafareita, melontaa sekä hiekkalautailua.

 

Pohjoisessa ns. damaramaassa (Erongo-lääni) ja Kaokolandissa (Kunene-lääni) on kiehtovaa kulttuuriperintöä, kuten Twyfelfonteinin kalliokaiverruksia ja aitoja himbojen kyliä. Epupan putoukset ovat pohjoisin pysäkki ja ihana vierailupaikka. Etoshan kansallispuistossa sinua odottaa upea safari sekä paljon villieläimiä. Voit vierailla sanien perinteisessä kylässä ja pysähtyä Waterbergin ylängöllä, jossa voit nauttia mukavasta vaelluksesta ja kauniista näkymistä ennen kuin päätät seikkailusi Windhoekissa.

Reittiohjelma lyhyesti

 • Päivä 1-3: Windhoek – Kalahari
 • Päivä 4-5: Fish River Kanjoni
 • Päivä 6-7: Lüderitz – Kolmanskop
 • Päivä 8-10: Tiras-vuoret – Sossusvlei
 • Päivä 11-12: Atlantin Rannikko
 • Päivä 13: Cape Cross – Ns. Damaramaa (Erongo-lääni) - Twyfelfontein
 • Päivä 14-18: Kaokoland (Kunene-lääni) – Himbakulttuuri – Epupan putoukset
 • Päivä 19-23: Etoshan kansallispuisto
 • Päivä 24: Sanien Kulttuuri
 • Päivä 25: Waterbergin ylänkö
 • Päivä 26-27: Windhoek – lähtö
 • Päivä 28: Kotiinpaluu

Kohokohdat

Pääset kokemaan vertaansa vailla olevan elämyksen ja kulkemaan pienenä yksilönä äärettömiltä tuntuvissa maisemissa, loputtomilla teillä yhdessä maailman harvaan asutuimmista maista.

Muutaman päivän viettäminen kaukana Namibian luoteisosan häiriöttömässä luonnossa.

Hämmästyttävään luonnonilmiöön, Fish River kanjoniin tutustuminen.

Kuljettajana oleminen omalla safarillasi Etoshan kansallispuistossa.

Mahdollisuus lähteä melontaretkelle tai katamaraaniristeilylle hylkeiden, pelikaanien ja ehkä jopa delfiinien pariin.

Vierailu Sossusvleihin, maailman vanhimpaan autiomaahan. Pakko kokea!

Twyfelfonteinin kalliokaiverrukset.

Vierailu perinteisessä san-kylässä.

Reittiohjelma Yksitykohtaisesti

Reittiohjelma All Round

Päivät 1-3

Windhoek – Kalahari

Namibiaan saavuttuasi vietät yön Windhoekissa.

Tämä antaa sinulle mahdollisuuden sopeutua, tutustua kaupungin keskustaan kävellen sekä valmistautua seuraavaan päivään. Seikkailusi alkaa Kalaharin autiomaassa, jossa san-kansa on asunut pitkään.

 

Vaikka nimi Kalahari tarkoittaa ”suurta janoa”, alue on suosittu monien eläinlajien keskuudessa. Pidä silmäsi auki ja tähyile hyppyantilooppeja, seeproja ja gnuita safarilla auringonlaskun aikana. Dyynin harjalla voit rentoutua virkistävä juoma kädessäsi, samalla kun puoliaavikko hämmästyttää upealla väriloistollaan ja pääset päättämään päivän tähtitaivasta ihastellen.

Päivät 4-5

Fish River Kanjoni

Namibian kaukaisessa etelässä kohtaat hämmästyttävän luonnon nähtävyyden: Fish River kanjonin.

Noin 650 miljoonaa vuotta sitten mannerlaattojen liikkeet synnyttivät syvän uoman, jota pitkin virtasi muinainen Fish River -joki. Joki kulutti vähitellen tasaisen alueen, josta muodostui nykyisen kanjonin alku. Ylhäältä kanjonin reunalta on paikoitellen jopa 500 metrin äkkipudotus.

 

Korkeiden kiviseinien välissä mutkittelee 650 kilometriä pitkä Fish River -joki, joka virtaa kohti Etelä-Afrikan luonnollista rajaa, Orange-jokea. Alueella on useita näköalapaikkoja, joista on upeat näkymät kanjoniin. Ai-Aisissa löytyy kuumia luonnonlähteitä ja jos toiveenasi on päästä hienolle vaellukselle, voimme suunnitella sinulle yöpymisen lodgella, joka tarjoaa opastettuja retkiä.

Itseajettavia-safarimatkoja-Namibiassa-Reittiohjelma-All-Round

Explore Namibia tarjoaa etukäteen järjestettyjä, itseajettavia matkoja sekä yksityisiä opastettuja kiertoajeluja. Voit lähteä seikkailuun itse valitsemallasi, täysin varustetulla ajoneuvolla. Järjestämme majoituksesi etukäteen, halusitpa sitten majoittua lodgeilla ja majataloissa, leirintäalueilla tai molemmissa.

Itseajettavia-safarimatkoja-Namibiassa-Reittiohjelma-All-Round

Hinnat

Leirintä:

Matalasesonki alkaen: € 1.597,-

Huippusesonki alkaen: € 2.032,-

Majoitus:

Matalasesonki alkaen: € 3.785,-

Huippusesonki alkaen: € 4.348,-

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma All Round

Mitä varaukseen sisältyy?

Auton vuokraaminen

Majoitus (hotellit, majatalot, lodget tai leirintäalueet)

Rajattomasti kilometrejä

Täydet leirintävarusteet (leirintämatka)

Autovakuutus vakio-omavastuulla

Kolmannen osapuolen vakuutus

Useimpien majoituspaikkojen yhteydessä varataan myös aamiainen. Leirintäalueella ruokailusta vastataan itse.

Henkilökohtainen matkasovellus matkapuhelimeen

Ympärivuorokautinen päivystys hätätilanteita varten

Vinkkejä ja tietoa reiteistä

Lentokenttä-/hotellikuljetukset

Mikä varaukseen ei sisälly?

Kansainväliset lennot

Polttoaine

Puistomaksut, museoiden pääsymaksut

Henkilökohtaiset kulut

Lisäaktiviteetit ja retket, kuten safariajelut, veneretket jne.

Ateriat (ellei toisin mainita)

Matka- ja peruutusvakuutus

Muut Reittiohjelmat

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa-Reittiohjelma-Storm-Visit

9 Päivän Safarimatka

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Central

21 Päivän Safarimatka

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Highlights

14 Päivän Safarimatka

Itseajettavat Kiertomatkat Reittiohjelma Combi Botswana

25 Päivän Safarimatka

Itseajettavat Kiertomatkat Namibiassa Reittiohjelma All-in-one

22 Päivän Safarimatka

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma Cross Border

14 Päivän Safarimatka

Päivät 6-7

Lüderitz – Kolmanskop

”Aavekaupunki” Kolmanskop ja rannikon satamakaupunki Lüderitz

Ajettaessa kohti rannikkoa maisema muuttuu ”hylätyksi autiomaaksi”. Tutustu pieneen ja rauhalliseen Lüderitzin satamakaupunkiin. Pikkukaupungissa on vanhoja saksalaisia taloja 1900-luvulta, jolloin se koki parhaimmat vuotensa maailmansotien välissä, timanttikuumeen aikana. Kolmanskopin “aavekaupunki”, joka jäi autioksi vuonna 1954, on myös todella vaikuttava näky. Nykyään luonto on vallannut entisen kaivostyöläisten kylän, jossa oli ennen kasino, teatteri, kauppoja sekä huviloita. Jäljellä on eriskummallinen näky, joka on valokuvaajien taivas.

Päivät 8-10

Tiras-vuoret – Sossusvlei

Teräväpiirteiset punaiset dyynit, sokaisevan valkoinen suola-aavikko, sekä korvennetun mustat puunrungot!

Matkasi jatkuu pohjoiseen pitkin yhtä Namibian kauneimmista reiteistä Tiras-vuorien lomassa. Vierailua Sossusvleihin, joka on maapallon yksi vanhimmista autiomaista, ei kannata jättää väliin itseajetulla seikkailullasi. Pidä kamera valmiina ja valmistaudu ottamaan mahdollisimman paljon kuvia. Maisema näyttää melkein surrealistiselta!

 

Sokaisevan valkoista suola-aavikkoa ympäröivät teräväpiirteiset ruosteenpunaiset dyynit sekä Deadvlein korvennetun mustat puunrungot! Kiipeäminen yhdelle maailman korkeimmista vanhimman aavikon dyyneistä on vaivan arvoista upeine näkymineen kauas Namibin hiekkamerelle, etenkin aikaisen auringonnousun tai auringonlaskun aikaan. Luonto näyttää upeimmat värinsä. Luontoajelu tai muu vierailu Sesriemin kanjonissa on erinomainen tapa tutustua ympäristön luontoon paremmin.

Päivät 11-12

Atlantin Rannikko

Kiertele Swakopmundin rannikkokaupunkia ja nauti Atlantin rannikon ihanasta merituulesta.

Tässä historiallisessa kaupungissa on joitain saksalaisen merenrantalomakohteen piirteitä, sillä valtamerta, rantaa ja huojuvia palmuja lukuun ottamatta paikassa on edelleen havaittavissa siirtomaa-ajan vaikutteita. Nauti kahvia ”Apfelstrudelin” tai ”Schwarzwälder Kirschtorten” kanssa ja ihmettele tyypillistä saksalaista arkkitehtuuria. Swakopmundin ympäristö tarjoaa monia mahdollisuuksia eläinten ystäville sekä jännityksen etsijöille: kohtaa hylkeitä ja delfiinejä melontaretken tai katamaraaniristeilyn aikana, liity oppaan seuraan dyyneille mönkijäajelulle tai laske vauhdikkaasti dyynin rinteitä hiekkalaudalla.

 

Opastettu aavikkokierros on myös erinomainen tapa oppia lisää alueen erityislaatuisesta ekosysteemistä ja siitä, kuinka elämä on mukautunut ihmeellisesti erittäin ankaraan autiomaailmastoon.

Päivä 13

Cape Cross – Ns. Damaramaa (Erongo-lääni) - Twyfelfontein

Ennen kuin lähdet rannikolta, vieraile Cape Crossilla: hylkeitä makoilee rannalla silmänkantamattomiin!

Jatkaessasi kohti pohjoista maisemat muuttuvat saapuessasi upeaan ns. damaramaahan (Erongo-lääni), jossa näet edessäsi kohoavan valtavan Brandberg-vuoren. Se on Namibian korkein vuori, joka on kuuluisa “White Lady” -nimisestä muinaisesta kalliomaalauksestaan.

 

Näissä muinaisissa maisemissa on hajallaan jättimäisiä lohkareita joiden kätköissä sijaitsee yli 2 500 Twyfelfonteinin kalliokaiverrusta. San-kansa jätti aikoinaan jälkeensä kaiverrukset, joiden avulla heimon miehet saivat tietää, mistä löytyi vettä ja missä vaanivat pedot. Jos olet onnekas, saatat jopa kohdata alueen jättiläisasukit, salaperäiset aavikkonorsut! On hämmästyttävää, kuinka nämä upeat eläimet ovat sopeutuneet aavikon kuiviin olosuhteisiin.

Päivät 14-18

Kaokoland (Kunene-lääni) – Himbakulttuuri – Epupan putoukset

Kaokoland (Kunene-lääni) tunnetaan Namibian viimeisenä erämaana sekä perinteikkään himba-heimon kotina.

Nykyaika ei näytä juurikaan muuttaneen himbojen tapoja, sillä he elävät edelleen hyvin perinteistä, nomadista elämäntapaa, jolle on keskeistä karjanhoito. Opastetulla vierailulla pääset tutustumaan paremmin heidän kulttuuriinsa sekä elämäntapoihin.

 

Poistuttuasi Opuwosta ja suunnattuasi pohjoiseen saavutat pohjoisimman määränpään, Kunene-joen. Kunene, Angolan luonnollinen raja, tarjoaa myös ihanan yllätyksen: Epupan putoukset. Rentoudu ja nauti olostasi veden äärellä samalla kun ihastelet monenlaisten lintujen iloisia ääniä. Tämän jälkeen ajat takaisin etelään ja yövyt geparditilalla, jossa sinua odottaa unohtumaton mahdollisuus tarkastella näitä kauniita kissoja lähietäisyydeltä.

Päivät 19-23

Etoshan kansallispuisto

Viimein on aika astua Etoshan kansallispuistoon ja lähteä ”safarille”.

Tässä vaiheessa olet nähnyt jo melkoisen määrän eläimiä, mutta Etoshan kansallispuistossa on kuitenkin monia erilaisia lajeja ja niitä on suuri määrä. On uskomaton kokemus ajaa 22 270 neliökilometrin läpi suojeltua luontoa ja valita loputtomasta määrästä erilaisia reittejä.

 

Nähdäksesi mahdollisimman paljon Etoshasta, yövyt eri lodgeilla tai leirintäalueilla kansallispuistossa tai sen ympäristössä. Pidä kiikarit valmiina ja katso, voitko havaita leijonia, gepardeja ja leopardeja. Myöhään iltapäivällä asetu mukavasti yhdelle puiston juottopaikoista ja ihmettele kuinka eläimet kerääntyvät läheisyyteesi: norsut, kirahvit, seeprat ja antiloopit kokoontuvat lievittämään janoaan. Tämä on todella unohtumaton kokemus! Entä mitä mieltä olisit jännittävästä kävelysafarista Etoshan vieressä sijaitsevalla Onguman yksityisellä eläintensuojelualueella?

Päivä 24

Sanien Kulttuuri

Vierailu perinteisessä san-kylässä.

Jätettyäsi Etoshan kansallispuiston eläinmaailman taaksesi, jatkat Grootfonteiniin, jossa voit vierailla perinteisessä san-kylässä. On unohtumaton kokemus astua heidän kiehtovaan ja muinaiseen metsästäjä-keräilijäkulttuuriinsa sekä elämäntyyliinsä.

Päivä 25

Waterbergin ylänkö

Waterbergin ylänkö kohoaa maan pinnasta.

Viimeinen pysähdyspaikkasi ennen paluuta Windhoekiin on Waterbergin ylänkö, kalliomuodostelma, joka kohoaa maan pinnasta noin 200 metrin korkeuteen. Tämä kansallispuisto soveltuu mukaville vaelluksille. Jos et ole vielä nähnyt tarpeeksi eläimiä, lähde opastetulle safariajelulle ja tähyile puhveleita tai valkoista sarvikuonoa.

Päivät 26-28

Windhoek – Lähtö – Kotiinpaluu

Rentoudu ja ihmettele kokemaasi seikkailua.

Matkasi päättyy Windhoekiin. Matkalla sinne kannattaa pysähtyä Okahandjan käsityötorilla, josta löydät hienoja puuveistoksia. Palattuasi Windhoekiin sinulla on mukavasti aikaa rentoutua ja höllätä. On melkein aika palata kotiin upean seikkailusi jälkeen!

Matkailuneuvontaa Namibiassa

Jokaisella matkustajalla on omat mieltymyksensä. Jos kaipaat apua päätöksenteossa, autamme sinua löytämään parhaat vaihtoehdot! Räätälöimme yhdessä matkareitin täysin henkilökohtaisten mieltymystesi, toiveidesi ja budjettisi mukaan. Voimme auttaa sinua monella eri tavalla. Ystävällinen ja palvelualtis matkakonsulttitiimimme palvelee sinua Euroopassa ja Afrikassa tarjoamalla sinulle sopivan suunnitelman matkaohjelmaa varten sekä vastaamalla kaikkiin kysymyksiisi.

Koe elämäsi seikkailu ja matkusta Namibiaan

Mitä varaukseen sisältyy?

Katso alta, mitä Explore Namibia -varaukseesi sisältyy

Kuljetus:

Lentokenttä-/hotellikuljetukset

Auton vuokraaminen

Yksityiskohtainen ohjeistus autoon (vain neliveto)

Täydet leirintävarusteet (leirintämatka)

Autovakuutus vakio-omavastuulla

Kolmannen osapuolen vakuutus

Rajattomasti kilometrejä

Ympärivuorokautinen päivystys hätätilanteita varten

Tietoa:

Tapaaminen ja alkuohjeistus saapuessasi (vain Windhoek)

Kansio sisältäen laajasti tietoa

Yksityiskohtainen reitti- ja tiekuvaus

Henkilökohtainen matkasovellus matkapuhelimeen

Tiekartat

Kuvaus kiinnostavista paikoista

Vinkkejä ja tietoa

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma All Round

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma All Round

Majoitus:

Perustason matkoihin majoituksella sisältyy huoneet keskiluokan hotelleissa, majataloissa tai lodgeilla (useimmiten B&B), ellei toisin pyydetä.

Perustason matkoihin leiriytyen sisältyy suurimmaksi osaksi yöpyminen leirintäalueilla. Osa yöpymisistä järjestetään myös keskiluokan hotelleissa, majataloissa tai lodgeilla (useimmiten B&B).

Lähes kaikilla leirintäalueilla ja majoitustiloissa on ravintola sekä palvelut kuten uima-allas, baari, infopiste jne.

Mikäli retkiin sisältyy kansallispuistovierailuja, yöpyminen järjestetään mahdollisimman usein puistojen sisällä.

Ateriat:

Useimpien majoituspaikkojen yhteydessä varataan myös aamiainen, kun taas leirintäalueella ruokailusta vastataan itse. Ilmoitamme selkeästi, mitkä ateriat sisältyvät matkasuunnitelmaasi.

Useimmissa majoituspaikoissa on myös mahdollista varata illallinen etukäteen. Ilmoita meille, mikäli haluat sisällyttää tämän suunnitelmaasi.

Mikä varaukseen ei sisälly?

Katso alta, mitä Explore Namibia -varaukseesi ei sisälly.

Mitä ei sisälly?

Kansainväliset lennot (varaa erikseen Explore Namibia)

Polttoaine

Puistomaksut, museoiden pääsymaksut ja henkilökohtaiset kulut

Lisäaktiviteetit ja retket, kuten safariajelut, veneretket jne.

Ateriat (ellei toisin mainita)

Matka- ja peruutusvakuutus

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma All Round

Valinnaiset lisäykset?

Katso alta, mitä ylimääräisiä palveluita voit lisätä Explore Namibia -varaukseesi.

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa Reittiohjelma All Round

Valinnaiset lisäykset?

Lennot

Vähennetty omavastuu ajoneuvovakuutuksessa

Satelliittipuhelin, jota voidaan käyttää kaikkialla Afrikassa

GPS-navigointijärjestelmä

Kompressori

Kaksisuuntaiset radiot

Tutustu yhteen maailman kiehtovimmista ja monipuolisimmista maista

Itseajettavia safarimatkoja Namibiassa

Tämä on vain yksi esimerkki reiteistämme. Tarjoamamme reittiohjelmat ovat täysin muokattavissa tarpeidesi mukaan. Voit varata niitä sellaisenaan tai käyttää pohjana oman, yksilöllisen seikkailusi suunnittelussa. Katso alta muita kokoamiamme esimerkkireittiohjelmia. Explore Namibia huolehtii, että saat toteuttaa unelmiesi matkan!

Itseajettavat Reittiohjelmat
Storm Visit
Lyhyt mutta ihana. Koe dyynit, rannikko ja Etoshan kansallispuisto.

Kesto: alkaen 9 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 633,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
Central
Seikkailullinen leirintämatka, jossa luonto ei voisi olla lähempänä sinua.

Kesto: alkaen 21 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.239,-EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
Kohokohdat
Koe kaikki Namibian kohokohdat. Nauti kauniista maisemista ja villieläimistä.

Kesto: alkaen 14 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 879,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
All In One
Äärimmäinen seikkailu! Vieraile Namibiassa ja näe kaikki kaukaa etelästä pohjoiseen.

Kesto: alkaen 22 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.281,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
Combi Botswana
Koe monimuotoinen luonto: avaria savanneja, vehmaita keitaita ja runsaasti villieläimiä.

Kesto: alkaen 25 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.539,- EUR

Itseajettavat Reittiohjelmat
Cross Border
Hyödynnä Namibian matkaasi ja tutustu myös naapurimaiden Botswanan ja Zimbabwen upeisiin nähtävyyksiin.

Kesto: alkaen 28 päivää (muokattavissa)

Hinta alkaen: 1.597,- EUR

Tutustu Namibiaan omaan tahtiisi – vuokraa auto nyt!